Uprkos lošem vremenu i ekspanziji corona virusa, Nedelja mode u Parizu se nastavlja. Čini se da nikome nisu zasmetale vremenske prilike, jer ulice su bile prepune scenskih haljina, korseta i raznovrsnog animal printa. Influenseri i poznate ličnosti zabavljale su se u glomaznim kreacijama i jarkim bojama što je prkosilo tmurnom nebu i lošim vremenskim uslovima.

Na pistama smo videli dramatične haljine inspirisane rokoko stilom, zapadnjačke kostime i mnoge kreacija inspirisane gotičkim stilom, koji se jako brzo preselio na ulice ovog modnog grada. U Njujorku su posetioci Fashion Week-a ostali verni domaćim dizajnerima, mini torbama i mokasinama. London je bio standardno uzbudljiv u svom punk maniru, a posetioci su se potrudili da kišne londonske ulice osveže svetlim nijansama, bujnim aksesoarom, kao i bucket šeširićima. U glavnom modnom gradu Italije videli smo omiljene Bottega Veneta sandale na svakom ćošku i raznobojnu pastelnu paletu.

Sada smo ispratili Paris Fashion Week, a ono što nam je privuklo posebnu pažnju su životinjski printovi koji su bili osnova mnogih stajlinga. Leopard kaputi, čizme ili šeširići, zebra helanke ili torbe, oversized sakoi, odela, maske koje prekrivaju lice, kao i futuristički kostimi, bile su deo modnog spektakla na ulicama Pariza.

U nastavku ti otkrivamo neke od stajlinga koji su bili najupečatljiviji na ulicama za vreme Pariske nedelje mode.

“Jednobojno je dosadno”

O ne, apsolutno nije, pogotovo kada je reč o bež i belim nijansama u Parizu. Jednobojne kombinacije opet su se pojavile na ulicama Pariza i bile su standardno jednostavne, ali jednako zavodljive.

Wild nature

Cvetni dezeni bili su jedni od rado viđenih, odmah posle upečatljivih animal printova. Stajlinzi sa PFW-a bili su manje prolećni nego oni u Milanu (što je razumljivo zbog loših vremenskih prilika), ali to nije bio razlog da cvetni dezeni izostanu. Animal kombinacije bile su aktuelnije nego ikada, a vodeće mesto imao je leopard print.

Corona vibe

Zapitali smo se da li su se influenseri i druge poznate ličnosti protiv virusa borile sakrivenim licem. Neki od modnih dodataka jesu bile sada već prepoznatljive “maske protiv corone”, dok su drugi bili marame ili majice koje su potpuno sakrivale identitet.

Comments