Svako u koga se zaljubiš liči na onog pravog, a verovatno se tako i ponaša, barem u prvo vreme. Ova pitanja sebi treba da postaviš malo posle – kad prvi nalet zaljubljenosti, fascinacije i oduševljenja prođe i kad se malo naviknete jedno na drugo. Odnosno, kad počneš da otkrivaš da tvoj partner nije tako čaroban kao što je delovao na početku. Odgovori na ova pitanja pomoći će ti da se orijentišeš u realnosti i da se držiš onoga što je najvrednije u vašem odnosu.

Da li ga volim i prihvatam takvog kakav je sada?

Ako očekuješ da će se promeniti – neće, tako da je bolje da toga odmah budeš svesna i da se zapitaš da li možeš da ga prihvatiš i voliš takvog kakav je sada, odnosno, ako i nadalje ostane takav i ni malo se ne promeni – osim na gore. Ukoliko u sebi pornalaziš ljubav i razumevanje za njega sa svim njegovim slabostima, vrlo je verovatno da je on prava osoba, a gotovo je sigurno da su tvoji kapaciteti za razumevanje i prihvatanje veoma veliki.

Da li se osećam autentično?

Ne želiš da osećaš kao da moraš da žrtvuješ delove sebe da bi njemu bila prihvatljiva – ne želiš da se odrekneš druženja, vremena koje ti je potrebno da ga provedeš sama, navika koje voliš, zato što to njemu smeta. Dakle, neophodno je da se pored njega osećaš opušteno i da možeš u svakom trenutku da budeš to što jesi, čak i onda kad želiš da se malo odmoriš od njega i da neke sadržaje deliš sa drugim ljudima. Najtačniji opis tog osećanja je da ti on ne smeta. To možda uopšte ne zvuči romantično, ali je u praksi dragoceno.

Pitanja koja sebi treba da postaviš da bi bila sigurna da je on onaj pravi 1 Pitanja koja sebi treba da postaviš da bi bila sigurna da je on onaj pravi
Comments