Ko bi rekao da će kratka kosa kod žena postati trend, ali, eto, i to se dogodilo. Ovakva frizura je za svakog ko želi osveženje, da obnovi kosu i da napravi veliku promenu. Kratka kosa je za svaku ženu velika stvar i odluka koju ne donosi tako lako, ili je donese iznebuha.

Sada postoje različiti načini kako sve može da se nosi pixie cutKosa može biti duža pozadi, ili duža spreda (sa šiškicama), ili duža i spreda i pozadi, a kraća na sredini. Ova frizura je, takođe, sasvim kratka i jednako ošišana, ili sa pojedinim malo dužim pramenovima kako bi se oblikovala frizura.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Florence Pugh (@florencepugh)

Zašto pixie cut postaje trend? Najpre zato što je mnogo moćan i veoma dobro izgleda na raznim oblicima lica – naravno – ako se frizura prilagodi obliku lica. Još jedna stvar koja pixie cut čini toliko privlačnom je ta što će vam instant otvoriti lice i istaći jagodične kosti, takozvani, cheekbone. Izražene jagodične kosti daju utisak oblikovanog, mladalačkog lica. Pored toga, kratka kosa otkriće vaše crte lica i, pored jagodičnih kostiju, biće izražene i konture vilice.

Sa kratkom kosom nema više skrivanja. Zato odluka o šišanju kose na kratko nije tako laka i ovakva frizura će zasigurno imati pozitivan uticaj na vaše samopouzdanje.

Istina je da kakav god oblik lica da imate, nemate šta da skrivate i nošenje duge kose više ima psihičku nego fizičku ulogu štita, jer oblik vašeg lica će se videti kakvu god kosu da imate. Razlika je u tome što će sa kratkom kosom biti izraženije i vrline i mane vašeg lica.

Ovo je jedna od najkraćih ženskih frizura i predstavljaće jednu od najvećih transfomacija u vašem izgledu. A pored toga, osećaćete kao da je pao teret sa vaših leđa, jer kosa ume da bude teret, psihički teret. Kraća kosa znači manja obaveza. Možete samo oprati kosu, protrljati peškirom i ona će već biti polusuva, neće vam smetati, uplitati u rajsferšlus, praktična je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by julia marie (@neutral.fleur)

I još nešto, više nećete imati problema sa rascvetalim krajevima. Rašće vam nova, zdrava kosa. Ovo je vrsta frizure koja je laka za održavanje, koja će uštedeti vaše vreme, ali će istovremeno izgledati veoma šik. Zamislite ovu frizuru sa velikim minđušama i crvenim karminom. Ženstveno, šik i buntovnički.

Vrlina je što se i pixie cut može stilizovati na različite načine, pa i dužine. To može biti dečački kratka kosa, ali i sa dužim pramenovima koji uokviruju lice.

Ako se dvoumite da li da napravite ovakvu promenu, predlažemo vam da na internetu pronađete sajtove za isprobavanje frizura, kako biste videli da li vam se dopada ova frizura na vama. Ako nikada do sad niste imali kratku kosu, preporučujemo vam da dobro razmislite i posavetujete se sa svojim frizerom kako kasnije ne biste zažalili.

Jeste da je to samo kosa i da će porasti, ali pojedinim ljudima je veoma važno kako ta kosa stoji i frizura kojom nisu zadovoljni može izazvati još veće frustracije. Sa druge strane, skraćivanje kose može biti jedna od najboljih odluka što se tiče frizura. Zato se posavetujte sa stručnjacima, a najbitnije od svega je da vi budete zadovoljni svojim izgledom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iván Gómez (@ivangomez)

Naslovna fotografija: instagram.com/neutral.fleur

Jovana Petković

Comments