Plava senka je jedan od makeup poteza koji je obeležio osamdesete, ali možda ćemo ove godine zapravo prestati da je vezujemo za tu dekadu budući da će u 2020. biti jedan od vodećih makeup trendova naročito tokom sezone proleće/leto. Verovatno je sve trebalo da nam bude jasno kada smo videli da plavu senku nosi čak i Kim Kardashian, a da je čuveni celebrity makeup artist Patrick Ta obavezno koristi u kreiranju svojih lookova. U redu, spremni smo da izađemo iz svoje zone komfora u nude tonovima i prigrlimo nešto ovako smelo, odvažno i upadljivo! Onda, evo kako da plavu senku ove sezone uključiš u svoj makeup.

Blue smokey eyes

Kada bilo koju boju uvodimo u makeup, obično to radimo kroz smokey eyes tehniku, a u ovom slučaju, upravo ona je i najefektnija. U odnosu na boju očiju, pronađi odgovarajuću nijansu plave (svetlijim očima lepo pristaju i svetlije nijanse, dok tamnijim pristaju tamnije, ali uvek možeš primeniti i svoja pravila) i osenči oči onako kako ti najbolje pristaje. Predlažemo da upotpuniš look veštačkim trepavicama i nude karminom. 

U kombinaciji sa ajlajnerom

Efektan izgled postići ćeš i kombinacijom plave senke sa sivom i naravno – ajlajnerom. Budući da je akcenat na očima, i ovde se drži pravila “manje je više” i ostatak šminke svedi na minimum. Ovo znači – mat ten, blago rumenilo i nude ruž. 

Različite nijanse plave

Tople letnje večeri i ležerne prilike dozvoljavaju nam da se oslobodimo i poigramo sa različitim nijansama plave, svetlijim, tamnijim, mat, sjajnim, i to u istom looku. Upotrebi samo olovke ili samo senke i malo maskare, za jednostavn, ali efektan izgled. Ostatak šminke takođe može da bude razigran – nežno roze rumenilo i usne u istoj nijansi, a u slučaju baš svetle senke, dozvoljen je i tamniji karmin. 

Comments