Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Plava senka je jedan od makeup poteza koji je obeležio osamdesete, ali možda ćemo ove godine zapravo prestati da je vezujemo za tu dekadu budući da će u 2020. biti jedan od vodećih makeup trendova naročito tokom sezone proleće/leto. Verovatno je sve trebalo da nam bude jasno kada smo videli da plavu senku nosi čak i Kim Kardashian, a da je čuveni celebrity makeup artist Patrick Ta obavezno koristi u kreiranju svojih lookova. U redu, spremni smo da izađemo iz svoje zone komfora u nude tonovima i prigrlimo nešto ovako smelo, odvažno i upadljivo! Onda, evo kako da plavu senku ove sezone uključiš u svoj makeup.

Blue smokey eyes

Kada bilo koju boju uvodimo u makeup, obično to radimo kroz smokey eyes tehniku, a u ovom slučaju, upravo ona je i najefektnija. U odnosu na boju očiju, pronađi odgovarajuću nijansu plave (svetlijim očima lepo pristaju i svetlije nijanse, dok tamnijim pristaju tamnije, ali uvek možeš primeniti i svoja pravila) i osenči oči onako kako ti najbolje pristaje. Predlažemo da upotpuniš look veštačkim trepavicama i nude karminom. 

U kombinaciji sa ajlajnerom

Efektan izgled postići ćeš i kombinacijom plave senke sa sivom i naravno – ajlajnerom. Budući da je akcenat na očima, i ovde se drži pravila “manje je više” i ostatak šminke svedi na minimum. Ovo znači – mat ten, blago rumenilo i nude ruž. 

View this post on Instagram

💙

A post shared by Priscilla Ono (@priscillaono) on

Različite nijanse plave

Tople letnje večeri i ležerne prilike dozvoljavaju nam da se oslobodimo i poigramo sa različitim nijansama plave, svetlijim, tamnijim, mat, sjajnim, i to u istom looku. Upotrebi samo olovke ili samo senke i malo maskare, za jednostavn, ali efektan izgled. Ostatak šminke takođe može da bude razigran – nežno roze rumenilo i usne u istoj nijansi, a u slučaju baš svetle senke, dozvoljen je i tamniji karmin. 

Editors choice