Koliko ste samo puta u životu čule tu čuvenu rečenicu – Oči su ogledalo duše? Verovatno dovoljno puta da u nju poverujete, a i zaista, ima nešto u tome kada ste sa nekim dovoljno slobodne da se pogledate u oči. Oči su veoma značajan deo našeg lica, a njihove različite i neobične nijanse svakoga od nas čine posebnim. Bilo da ste osoba sa prodorno plavim, nesvakidašnje zelenim ili toplim, smeđim očima – postoje načini da svoju boju naglasite senkom na pravi način, i time izvučete njen estetski maksimum. Ukoliko niste sigurni koja boja senke će najbolje naglasiti boju vaših očiju, u nastavku vam otkrivamo koje se to nijanse savršeno uklapaju uz plave, smeđe i zelene oči. Uživajte, poigrajte se sa bojama, i pogledajte se sa svetom oči u oči!

Plave oči – izražajna plava ili jarkopink boja

Plave oči su same po sebi retke i prodorne, i to bi trebalo da iskoristite i naglasite ih. To možete postići korišćenjem senki u takođe plavim tonovima koji ne moraju biti tonovi koji se tačno slažu sa bojom vaših očiju. Možete koristiti čitav spektar nijansi plave, a čak vam predlažemo da ovog proleća koristite intenzivnu, kraljevsku plavu. Druga opcija je da svoje plave oči naglasite kontrastnom bojom poput jarkopink ili tople narandžaste, a možda bi zanimljivo bilo da napravite upravo miks ove dve nijanse pri kreiranju svog makeup looka.

Izražajna plava

Dodatni savet je da uz plave senke na očima ponekada iskoristite i plavu maskaru, ako želite da postignete upadljiv i neobičan look. Takođe, kombinaciju plavih senki u dve ili više nijansi možete naneti kako na gornji, tako i na donji kapak.

Jarkopink

Kada se odlučite za jarkopink nijansu, predlažemo vam da je ili ostavite potpuno čistu, ili blago ublendate sa narandžastom – a dobro međurešenje koje će istaći vaše oči je nanošenje pink senke, dok će vam karmin biti u izražajnoj narandžastoj boji.

Smeđe oči – nežna žuta ili prirodnozelena boja

Iako mnogi ljudi koji imaju smeđe oči žale što im oči nisu plave ili zelene, smeđe oči ipak sa sobom nose posebnu toplinu i unutrašnju vatru. Kako biste naglasili svoje smeđe oči na najbolji način, možete ih uokviriti toplom, ili pak neon nijansom žute koja će naglasiti njihovu dubinu i sjaj – a možete ih uokviriti i zelenom senkom, koja će im dati svetliji ton i istaći suptilne prelaze u boji vaše rožnjače, ukoliko ih imate.

Comments