Svaka devojka koja voli lepo da se obuče, da prati modu i da kupuje milioniti par cipela i tašni zna koliko je plavi lak za nokte u trendu ove godine, odnosno ovog leta. Nakon što ga je Jelena Karleuša promovisala na svom Twitter profilu, devojke su potpuno poludele za njim.

Kao što je slučaj sa svakim aksesoarom ili modnom kombinacijom koja bude u modi tekuće sezone, tako je i sa lakom. Ako su kratke haljine u modi, svi će ih nositi bez pogovora. Ako su dugačke haljine in, takođe će ih svi nositi, opet bez pogovora. Ono što je važno jeste biti u trendu, makar po svaku cenu.

111 Plavi lak za nokte: Trend ili nesigurnost?

Neosporno je da ne može svako ovo da iznese

Očigledno je da je kod nas svest o modi i o svakakvim trendovima bezbroj puta izraženija od svesti o tome šta je lepo, a šta ne. Treba biti u velikoj meri ograničen i ne primetiti to. Logično je i smisleno da ne stoji lepo svaki komad odeće, niti svaka boja laka za nokte svakoj devojci. Takve stvari zavise od mnogo faktora, kao što su visina, težina, oblik tela, grudi, zadnjica…

Sada se nameće situacija sa plavim lakom za nokte. Naravno da to koja boja će nam pristajati zavisi od različitih faktora. Neki od njih su veličina nokatne ploče, dužina noktiju, debljina prstiju… Kako je moguće da devojke ne shvataju da im prosto ne može sve lepo stajati? Jednostavno ne može. Koliko god se trudile da budemo lepe, nećemo nikad biti mršave kao Kejt Mos (Kate Moss), niti imati obline kao Dženifer Lopez (Jennifer Lopez). Svaki pokušaj imitiranja neke poznate ličnosti, po mom mišljenju, nije nikakav odraz stila, naprotiv. Stil je nešto što nije samo spoljašnje, već i ono što nosimo u sebi, iako veoma mali broj devojaka kod nas to shvata.

S jedne strane imamo mazanje trendi laka po svaku cenu, dok s druge strane imamo osećaj za istinsku lepotu, odnosno za isticanje delova našeg tela koji su lepi i za prikrivanje onih delova koji su manje lepi. Pa niko nije savršen, pobogu. Forsiranje trendova na sve moguće načine nijednu ženu još nije učinilo lepom. Nažalost, efekat je potpuno suprotan. Samo ostaje još i da se to shvati. Samo toliko.


Ana Vlaisavljević  je večiti hedonista koji smatra da je život previše kratak za stvari poput mržnje, osvete, predrasuda, ograničenosti i gluposti. Nikad ne prestaje da razmišlja pozitivno i trudi se da svaki delić života ispuni kvalitetnim ljudima i lepim stvarima.

Comments