Trendovi s kraja devedesetih i početka dvehiljaditih godina postaju velika opsesija Gen Z. Ali, nije samo ova generacija opsednuta estetikom Y2K, već joj se vraćaju i oni koji su dovoljno dobro upoznati sa tim koliko su neudobne pantalone plitkog struka. Pored modnih trendova koji obuhvataju crop topove i pantalone i suknje plitkog struka, vratili su se i makeup trendovi kao što je crni ajlajner i smokey eye – koji izgleda kao da ste satima plakale.

Kada su frizure, međutim, u pitanju – ne možemo se žaliti. U toku dvehiljaditih smo mogli da spazimo pojedine od najluđih frizura svih vremena. Pored toga što su Christina Aguilera i druge poznate ličnosti furale izuzetno svetlu kosu uz tamnosmeđe pramenove, pletenice i kikice bile su prisutne svuda.

Lično sam estetiku dvehiljaditih iskusila kao dete, tako da su porodični albumi prepuni fotografija na kojima nosim punđe koje su napravljene uz pomoć velikog broja šnalica, ili kikice koje su mi bile podignute visoko na temenu. Naravno, kikice su imale gumice sa, uglavnom, roze pufnastim lopticama i moram vam priznati da su mi malo nedostajale.

Ovaj trend skupljanja kose u visoke punđe i kikice je ponovo aktuelan, i možemo da se zahvalimo Britney Spears zbog koje smo i počeli da ih nosimo. Pored kikica, pletenice su veliki hairstyle hit! Zato vam predstavljamo nekoliko tipova frizura koje odišu Y2K estetikom i koje ćete sigurno poželeti da rekreirate. 

Kao pravi trendseter, što zapravo i jeste, supermodel Hailey Bieber je pre svih počela da kosu veže u visoke kikice. Osim što ova frizura vraća devojački šarm – ona je super za sve koji žele da učine da im lice izgleda dodatno mršavije. Upravo je to trik supermodela poput Hailey. Podignuta kosa u visoki, zategnuti rep ili punđu će učiniti da vaše jagodice izgledaju dodatno naglašeno.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Amanda Lee Hair (@amandaleehair)

Ariana Grande je odlučila da na ovaj popularni hairstyle doda svoj pečat. Pop zvezda je poznata po tome što kosu, uglavnom, nosi podignutu, ali uvek je ukrasi nekim vintage elementom, baš kao ove kikice. Kao što možete da vidite, kikice su podignute visoko, ali su krajevi uvijeni ka spolja i ukrašeni svilenim trakicama. Još jedna, ne tako tipična stvar za ovu Y2K frizuru, ogleda se u razdeljku koji nije podeljen na sredini.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ariana Grande (@arianagrande)

Kikice ne moraju da budu visoko podignute, već ih možete zavezati odmah iznad vrata. Ukoliko imate prirodno loknastu kosu, ova frizura je savršena za vas. Podelite kosu na dva dela i dobro je začešljajte, zatim je zavežite nisko, odmah iznad vrata, kako biste mogli da je prebacite preko ramena. Za loknastu kosu je tipično da nije uvek poslušna, ali je možete ukrotiti korišćenjem gela i voska u toku stilizovanja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Emily Cheng (@emilychengmakeup)

Ukoliko ne volite da vam kosa bude potpuno podignuta, ostavite dva pramena koji će vam lepo uokviriti lice, zatim drugim pramenom sakrijte gumicu kojom ste vezali kosu. Ova frizura izgleda mnogo više casual nego što izgledaju savršeno začešljane kikice.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kristen Noel Crawley 🧿 (@kristennoelcrawley)

Ukombinujte ove dve popularne frizure tako što ćete, baš kao Kendall Jenner, sakupljenu kosu u kikice isplesti u pletenice i tako učiniti da vaš celokupni izgled bude classy, ali i mladalački.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mary Phillips (@maryphillips)

Što se tiče pletenica – ovakva frizura uvek odaje osećaj kao da ste se spremile negde usput, nakon što ste već izašle iz kuće. Kim Kardashian je ovu trendi frizuru učinila da izgleda dodatno opušteno zbog toga što su pletenice ispletene pozadi, zatim su prebačene preko ramena. Tako je mogla vešto da ih zategne i da skloni kosu s lica.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kim Kardashian (@kimkardashian)

Olivia Rodrigo je iskoristila isti način da isplete svoju kosu, ali se poigrala šnalicama kojima je ukrasila svoje šiške. Ništa ne odiše trendovima dvehiljaditih više nego šnalice u kosi, bilo da su to šarene klipse ili sitne šnalice koje su poznate kao “vaškice”.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Clayton Hawkins (@claytonhawkins)

Hailey Bieber je svoju prethodno loknastu kosu isplela u pletenice i ostavila šiške da joj uokvire lice. Uz kačket, supermodel izgleda effortlessly chic.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Naslovna fotografija: instagram.com/amandaleehair

Milica Antić

Comments