Kažu muškarci su sa Marsa, a žene sa Venere. Kažu, razlike između polova su tolike da žene nikad ne mogu da shvate šta se momcima mota po glavi, a da momci misle da žene ni same ne znaju šta hoće.

kucyi8j Po čemu se razlikuju muški i ženski dvadesetogodišnjaci

Evo nekih od najupečatljivijih razlika:

U komunikaciji

Prema istraživanju magazina “The Guardian”, žene mnogo ređe traže povišicu od muškaraca. Zapravo one generalno manje zarađuju od muškaraca. To nije zato što nisu ambiciozne ili vredni radnici, već zato što su suzdržane. Muškarci kako na poslu, tako i u vezi, uzimaju ono što im treba i ne libe se da kažu šta žele i šta im smeta. Žene su osetljivije, više se preispituju i lakše odustaju.

Žene takođe uvek žele da razgovaraju o osećanjima i lako zaplaču, nasmeju se, generalno ne kriju ono što osećaju. Muškarci s druge strane ne vide potrebu za tim. Oni su od malena naučeni da budu jaki, suzdržani, da ne priliči muškarcu da plače i pokazuje osećanja.

U prijateljstvu

Čini se da žene imaju mnogo jača prijateljstva od muškaraca. Žene stalno idu u grupama, teše jedna drugu, zivkaju svaki dan, pa čak idu zajedno i u wc! Ipak, ženska prijateljstva znaju tako da budu stresna i nestabilna, za razliku od muških prijateljstava u kojima nema mnogo oscilacija.

Muškarci neće iznova prepričavati kako mu se neka devojka javila i analizirati šta da radi i šta li ona misli. On neće zvati svog druga za svaku glupost i ispijati sa njim kafe svaki dan. Ali kad god se vide ili čuju, muškarci će se lepo provesti i biti jedan za drugog tu kad je potrebno. Jednostavno, oni ne drame ni oko čega koliko žene, pa ni oko prijateljstva.

U seksu

Muškarci žele odmah da pređu u akciju, žene žele da se maze. Muškarci hoće da imaju odnose sa što više žena, a žene žele da se skrase i da imaju stabilnu vezu. Nakon seksa žene žele da se maze i pričaju, muškarci hoće da se okrenu i spavaju. Sutradan žene očekuju poruke za dobro jutro, a muškarci pretpostavljaju da vam je jasno da je seks samo seks i šta više ima da se priča oko toga. Žene često znaju da se pokaju zbog veza na jedno veče, veza u koje su se prebrzo upuštale, mnogo ih povredi kad ih dečko koji im se svideo posle seksa više nikad ne pozove.

Muškarci su jednostavno u fazonu – Ok, idemo dalje. Oni baš moraju mnogo da se zaljube i zavole devojku da bi ih išta u vezi sa njenim ponašanjem moglo povrediti. Da plaču zbog veze za jedno veče? Taj film nećete gledati.

U ljubavi

Muškarci ljubav iskazuju seksom i kroz zajedničke aktivnosti, a žene kroz potrebu za smirivanjem i prilagođavanjem.

Žene greše jer u trenutku kada se njima neko baš mnogo dopadne, one zaboravljaju na sebe i svoje potrebe i počinju da se prilagođavaju njegovim očekivanjima i željama.

I najveći nesporazum nastaje, jer se žene konstantno osećaju iskorišćeno! Jer on pokazuje da mu je stalo tako što želi da spava sa vama non-stop i zove vas da provodite vreme sa njim i njegovim društvom. A vi očekujete neka osećanja, nežnosti i pošto to izostaje paničite i počinjete da postajete nametljive i posesivne. Njemu to brzo dosadi i on ide dalje, a vi ostajete da tugujete.


Lenka Gatić

Comments