Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Da, da, uvek ista priča… Žena ne sme da ima višak kilograma, sve mora da bude na svom mestu, mora da bude zgodna, bla bla truć. A, dao bog, ženi uvek nešto i fali i uvek se tripuje kako nije dovoljno zgodna, kako joj zadnjica izgleda ogromno u toj-i-toj suknji, o naslagama sa strane i da ne govorim. A zamislite tek onu izbezumljenu facu kada stane na vagu i pogleda koji broj ta zloslutna metalna sprava pokazuje! I onda slede čvrsta obećanja kako više neće da večera posle 18h, kako će izbaciti ugljene hidrate, povećati proteine i-šta-ta-ja-znam šta sve ne!

Polako, opušteno, diiišiii… Huuuh, tako je, smiri se. Siđi sa vage i zaboravi na nju. Najbolje, skloni je negde da je tvoje oči više ne gledaju! Nikako ne smeš da dozvoliš da vaga toliko upravlja tvojim životom! Rekoh, to je samo sprava, a broj kilograma je upravo to – broj! Možda jeste fraza, ali je skroz tačna – važno je kako se ti osećaš, kako je tebi prijatno. Ako misliš da ti lepo stoji stomačić, osećaš se dobro, zdrava si, šta onda, šta je problem?! Zaboravi na ružne, uvredljive komentare poput “Pogledaj na šta ličiš!” ili “Užasno si debela, svinjo jedna” i zavoli svoje telo onakvo kakvo jeste! Čak i ako želiš da sa malo doradiš, pre svega vodi računa o svom zdravlju! Džaba lepota, zategnuto telo bez ijednog kilograma viška, ako se iznutra raspadaš!

slika 158 Pobedi u boju sa vagom jednom za svagda!

Zar ćeš dozvoliti da ovo metalno čudo upravlja tvojim životom?!

Dakle, hajde da počnemo ispočetka. Moraš da razmišljaš zdravo! Ujutru, kada se probudiš, zaboravi na merenje i samo reci sebi “Neću dozvoliti da glupa brojka utiče na moje raspoloženje i definiše moj odnos prema sebi!”. Ako želiš lepo i opušteno da provedeš ostatak dana, onda je najbolje da se umesto merenja ujutru posvetiš svom partneru. (A i na taj način možeš da izgubiš koju kaloriju – spoj lepog i korisnog, he, he.)

Druga stvar. Kada se meriš, a onda se razočaraš rezultatom, automatski krećeš sa vređanjem sebe. STOP! Da se nisi usudila! Daj sebi i neki kompliment, ohrabri se. Na primer, usredsredi se na svoju prelepu kosu, zavodljive oči ili usne, a sigurno si ponosna i na svoj ravan stomak ili vitke noge. Žene jesu različite, ali svaka ima bar nešto što je apsolutno savršeno na njoj. Kada podsetiš sebe na svoje kvalitete, ne samo da ćeš se osećati bolje već ćeš se i drugačije ponašati – trudićeš se da te svoje kvalitete na najbolji način istakneš. Samo ću reći – samopouzdanje čini čuda!

I, ono što je najvažnije. Misli i fokusiraj se na sebe. U smislu, zaboravi na ljubomorno zagledanje svojih prijateljica ili slučajnih prolaznica na ulici! Umesto toga, zašto ne bi napravila listu žena kojima se diviš? Počevši od omiljene glumice pa sve do svoje mame. Videćeš, nisu sve one zaokupile tvoju pažnju samo zbog fizičkog izgleda. Ima nešto i u unutrašnjoj lepoti! Razmisli o tome…

Izvor fotografija: kurir-info.rs


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Editors choice