Prvi pobednik u govorenju poezije takmičarskog dela festivala ”Dani Danila Lazovića”, koji se održao 31. oktobra i 1. novembra u Priboju, je Saša Đurašević sa Akademije lepih umetnosti (ALU) iz Beograda.

Saša je govorio pesmu “Žarko” Miroslava Antića i dobio je 49 poena od mogućih 50.

“Prva asocijacaija na našeg velikana glume Danila Lazovića jeste da je to čovek koji je bio moja inspiracija da počnem da se bavim glumom. Uživao sam u izvođenju imitacija njegovih popularnih likova iz domaćih TV serija”, izjavio je Đurašević.

Nakon proglašenja pobednika, peti član žirija i predstavnik porodice Jelena Lazović istakla je da je zadovoljna što je nagrada pripala baš Saši Đurašević.

Članovi žirija Pobednik festivala ”Dani Danila Lazovića”   Saša Đurašević

Članovi žirija

U govorenju poezije takmičili su se studenti i studentkinje glume iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Pobednik će sledeće godine biti peti član žirija.

Predsednik ovogodišnjeg žirija:

– Radovan Knežević, redovni profesor dikcije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Članovi ovogodišnjeg žirija:

– Milica Kralj, reditelj

– Ljiljana Dragutinović, glumica

– Goran Sultanović, glumac

– Jelena Lazović, peti član žirija i predstavnik porodice Lazović

Pobednik Saša Đurašević Pobednik festivala ”Dani Danila Lazovića”   Saša Đurašević

Pobednik Saša Đurašević

BIOGRAFIJA:

Saša Đurašević iz Ivanjice ima 22 godine, živi u Beogradu, gde je ove godine i diplomirao na Akademiji lepih umetnosti (ALU), na smeru gluma.

Imao je nekoliko uloga u pozorištu. Trenutno igra u dve dečije predstave koje su aktivne na repertoaru dečijeg pozorišta “Teatar 78”.

O FESTIVALU:

Festival “Dani Danila Lazovića” prvi put  se ove godine, 31. oktobra i 1. novembra, održao u Priboju. Takmičarski deo u govorenju poezije održan je 1. novembra. Festival je osmišljen tako da, na poseban način, prikaže poštovanje i divljenje ka radu koji je iza sebe ostavio ovaj veliki srpski glumac, ali i da promoviše mlade studente i studentkinje da se što aktivnije bave govorenjem poezije.

Prvi dan je bio predviđen za otvaranje izložbe fotografija Danila Lazovića u Zavičajnom muzeju, posle čega su svi zainteresovani imali mogućnost da pogledaju i jednu od predstava u kojoj je naš velikan igrao jednu od glavnih uloga.

Drugi dan bio je takmičarski.

Gosti glumci tokom prvog festivala “Dani Danila Lazovića” bili su glumica Ljiljana Dragutinović i glumac Goran Sultanović.

Festival “Dani Danila Lazovića” organizovao se u saradnji Doma kulture “Pivo Karamatijević” i Zavičajnog muzeja iz Priboja, a pod pokroviteljstvom Opštine Priboj.

O AKADEMIJI LEPIH UMETNOSTI:

Akademija lepih umetnosti, prva privatna visokoškolska ustanova umetnosti, je za 15 godina rada prošla naporan put kako bi stigla do ugleda i uspeha koji danas ima u obrazovanju.

Cilj Akademije lepih umetnosti je stvaranje diplomaca sa novim idejama, strategijama i  iskustvima koji će omogućiti nove poglede na svet i otvoriti nove prostore.

Na ALU se već 15 godina uspešno izvode studije Glume, Slikarstva, Dizajna, Menadžmenta umetničke produkcije i masovnih medija i Muzike.

Comments