Snimanje prve serije iz originalne HBO produkcije u našem regionu, „Uspeh“, započeto je u Zagrebu. Seriju će režirati oskarovac Danis Tanović, a nastala je prema scenariju Marjana Alčevskog.

U glavnim ulogama ove šestodelne serije gledaćemo Mariju Škaričić, Uliksa Fehmijua, Ivu Mihalić, Tonija Gojanovića i Taru Taler.

„Uspeh“ je višeslojna drama fokusirana na snažne likove. Troje potpunih neznanaca povezaće nesrećan splet okolnosti, kad pokušaju da pomognu žrtvi nasilja. Kako posledice njihovih dela počinju da im se uvlače u svaki aspekt života, ti obični ljudi sa različitim životnim pričama odlučuju da ponovo uspostave kontrolu nad svojim životima. To je gorka oda gradu Zagrebu, koja donosi mračan uvid u različite strukture današnjeg društva kroz životne priče običnih ljudi, koje je isto to društvo gurnulo preko ivice. „Uspeh“ je univerzalna, slojevita priča u kojoj kroz ljubav, posao, porodicu, odanost, nesigurnost i zločin istražujemo trenutno preovladavajuća osećanja frustracije, bespomoćnosti i pasivnosti u svakodnevnom životu običnog čoveka u regionu, a i šire.

Izvršni producenti serije su Stiv Metjuz i Džonatan Jang (HBO Europe), producenti su Ana Balentović (HBO Adria), Nebojša Taraba i Miodrag Sila (Drugi Plan), a supervizorka produkcije je Ema Tarner.

Ana Balentović, producentkinja HBO Adrije, ističe: „Veoma smo zadovoljni što smo oko prve HBO serije u našem regionu okupili veliku i jaku glumačku ekipu. Na projektu će raditi regionalna glumačka imena, kao i ona sa međunarodnim iskustvom, što smatramo bitnim za seriju koja priča lokalnu priču, ali se obraća i široj publici HBO Adrije i HBO-a uopšte. Drago nam je što su deo ove priče iskusna glumačka imena poznata široj javnosti, što među njima ima i “povratnika”, ali i što smo dali priliku i onima kojima je ovo prvi veliki glumački angažman.“

„Imamo priču koja se naglašeno odvija kroz karaktere glavnih protagonista. Jedan od najvećih rediteljskih kvaliteta Danisa Tanovića je da sjajno vodi glumce, ostavljajući im pri tome dovoljno prostora da ugrade sebe u lik, pa već sada, s velikom sigurnošću, mogu reći kako će nam “Uspeh” doneti mnogo odličnih glumačkih ostvarenja.“ – navodi Nebojša Taraba, producent Drugog Plana.

O glavnoj glumačkoj postavci

Renomiranu glumicu Mariju Škaričić imali smo priliku da gledamo u glavnim ulogama brojnih filmskih hitova kao što su Majka asfalta, Sveštenikova deca, Ta divna splitska noć i Šahada.

Filmskog i pozorišnog glumca Uliksa Fehmijua pamtimo po ulogama u filmovima Ustanička ulica, Crni bombarder, Bulevar revolucije, Sutra ujutru i Beli, beli svet.

Iva Mihalić je televizijska, filmska i pozorišna glumica, gledaocima poznata po ulogama u filmovima Zbog tebe i Ćaća, za koji je osvojila nagradu najbolje glumice u sporednoj ulozi na Pulskom filmskom festivalu 2011.

Toni Gojanović je zvezda filma Karaula, a ovo mu je prva uloga u regionu nakon dugog boravka u Nemačkoj.

„Uspeh“ će biti prva velika glavna uloga mlade glumice Tare Taler, koja je prethodno glumila u filmu Ljubav ili smrt.

ORIGINALNA HBO EUROPE PRODUKCIJA

HBO Europe producira kvalitetne serije u Češkoj, Rumuniji, Poljskoj i Mađarskoj još od 2010. godine. Nagrađivana miniserija „Ognjeni grm“ (Burning Bush) kao i vrhunske dramske serije kao što su „Lagodan život“ (Aranyélet), „Mamon“, „Pakt“, „Shall We Kiss“, „Čopor“ (Wataha) i druge osvojile su kritičare i gledaoce u zemljama iz kojih potiču, ali i pobudile interes na međunarodnoj sceni. Uvek odvažni, na ivici, jedinstveni, revolucionarni i spremni na rušenje tabua – produkcija sa HBO potpisom je postala sinonim za kvalitetne priče.
Sve serije iz orginalne HBO Europe produkcije dostupne su putem HBO GO video usluge na zahtev www.hbogo.rs

O HBO EUROPE

HBO Europe donosi premijum televizijske kanale HBO i Cinemax, kao i usluge videa na zahtev HBO GO i HBO On Demand, putem ponude partnera operatera, ali i direktno korisnicima u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Moldaviji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini.
HBO Nordic nudi pretplatu na premijum uslugu videa na zahtev direktno korisnicima, ali i putem partnera operatera u Švedskoj, Norveškoj, Finskoj i Danskoj.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Comments