Kao i u mnogim stvarima u životu, i sa anti-age negom kože izuzetno je važno početi na vreme. Čak i kada prvih znakova starenja kože nema, prevencija i dobro izgrađena “podloga” za kasnije godine, mogu uštedeti mnogo para, ali i učiniti nepotrebnim radikalne mere poput botoksa i drugih hirurških zahvata.

Međutim, većina žena reaguje u poslednji čas odnosno tek onda kada primeti prve bore, tamne krugove oko očiju, ili fleke na obrazima, te se tada, uspaničene, najčešće opredeljuju za neku invanzivniju metodu.

U održavanju mladalačkog izgleda kože, koja je dobro hidrirana i zadržava tonus i sjaj, ključno je odabrati prave i kvalitetne proizvode. Kako proces starenja zavisi od nekoliko faktora – genetike, životnog stila i ishrane i toga koliko rano si se posvetila nezi kože – preporučljivo je da se metode podmlađivanja i proizvodi koje su razvili stručnjaci koji se više od 20 godina bave anti-age medicinom, na vreme uvrste u svakodnevnu beauty rutinu.

loreal skin 1 Počni na vreme: Uvedi anti age negu u svoju beauty rutinu već sad

Kada krenuti sa anti-age negom?

Nikada nije rano da se započne sa negom jer u njoj leži tajna lepog izgleda u kasnijim godinama. Šta podrazumeva pravilna nega? Pre svega, svakodnevnu negu kože – uklanjanje šminke sa lica i čišćenje, zatim redovne pilinge i maske, ali i upotrebu proizvoda koji će pomoći koži da proizvodi hijaluron i kolagen – dva ključna sastojka koji održavaju mladalački izgled kože, a to se postiže pravilnim odabirom kreme i serumom.

Naravno, koje ćeš sve proizvode koristiti zavisi i od tvojih godina.

Anti-Age nega u 20-tim:

Kada uđeš u dvadesete, najverovatnije još uvek ni ne razmišljaš o anti-age proizvodima, ali zapravo već tada ih možeš koristiti. Zapamti, preventiva je sve! Kvalitetni proizvodi sa pažljivo biranim sastojcima mogu učiniti da tvoja mlada koža tako izgleda duže. Ne moraš koristiti serume, ali obavezno štiti kožu od UV zračenja i pij dosta tečnosti.

Anti-Age nega u 30-tim:

Kako se približavaš famoznom 30. rođendanu, anti-age nega mora da postane deo tvoje svakodnevne beauty rutine. Ovde je bitno da pronađeš proizvode koji najviše odgovaraju tvojoj koži, jer u ovim godinama prvi znaci starenja kože “isplivavaju” na površinu. Hijaluronska kiselina i Pro-xylan su sastojci koji su se pokazali kao jako korisni u borbi protiv bora, ali i u zadržavanju tonusa kože, te osim dnevne, bitno je da koristiš i noćnu kremu, kao i kremu za područje oko očiju, a baš takvu negu ti nudi L’Oréal Paris Revitalift Laser Renew linija.

1 1 1 Počni na vreme: Uvedi anti age negu u svoju beauty rutinu već sad

Noćna krema je važna zato što deluje poput maske na koži te tokom noći otpušta aktivne sastojke za trosturko delovanje: koriguje bore, učvršćuje i obnavlja kožu lica.

1 1 Počni na vreme: Uvedi anti age negu u svoju beauty rutinu već sad
Comments