Beogradski susret generacija „Pod sjajem zvezda“ održaće se ovog vikenda u Silosima i to u dvodnevnom formatu, u petak i subotu, 18. i 19. avgusta. U okviru tradicionalne manifestacije koja će biti propraćena šarenolikim muzičkim sadržajem, održaće se i dvodnevni bazar kao i dve besplatne projekcije kultnog domaćeg filma “Mlad i zdrav kao ruža” sa Draganom Nikolićem u glavnoj ulozi. Gaia pokret, koji organizuje ovaj događaj drugu godinu zaredom, poziva sve da povedu svoje mame i tate, bake, deke, rođake, komšije i sve generacije kojima nedostaje korzo, ples i duh minulih vremena koji ovog vikenda oživljava na obali Dunava.

Kako je to izgledalo prošle godine – Pod sjajem zvezda 2022:

Kako bi sve teklo u savršenom ritmu, skrojen je muzički program po meri svih generacija. Da se bake i deke savršeno provedu postaraće se DJ Šlager majstor koji donosi hitove od 50-ih do 80-ih u terminu od 18 do 22h. Posle njega do ponoći preuzima grupa Funkier Project koja će veče obojiti fank i soul muzikom, posle čega će DJ Andre nastaviti sa sličnim muzičkim izborom, ali nešto savremenijeg datuma, za neke nove generacije. U subotu sledi nastavak u istom tempu sa muzičkim sastavom Evergreen momci koji u terminu od 18 do 20h vraćaju posetioce u doba igranki, a u pitanju je grupa koju čine muzičari, lekari, inženjeri u kojoj je i najmlađi član već u zlatnim godinama i pamti vreme u koje nas vraćaju. Nakon njih, dvojica pionira beogradskog klabinga Brka i Peppe vrteće house muziku iz svih era i to u ekskluzivnom šestočasovnom setu od 20h do ponoći. Iako se radi o dva stuba beogradske scene koju zajedno nose preko tri decenije, biće to njihov tek drugi zajednički nastup i to posle čak 15 godina od prvog.

Silosi Pod sjajem zvezda 2022 02 2 Pod sjajem zvezda: Duh starih vremena, igranki i šetnji korzoom ovog vikenda ispred Silosa!

Naša najpoznatija „street-art“ umetnica Aleksandra Petković TKV za ovu manifestaciju sprema pop-up izložbu na platou ispred Gaia galerije, dok će mnogima moći da vide i najnoviji mural velikog formata koji zajedno oslikavaju Viktor Puškarev, Valerija Loginova i Luka Prstojević, a po čuvenim stihovima „Domovina se brani lepotom“ Ljubivoja Ršumovića i uz donatorstvo kompanije Nelt. Bazar koji će okupiti 30 izlagača će u petak i subotu biti postavljen od 18 h do ponoći, a film iz 1971. godine “Mlad i zdrav kao ruža” sa Gagom Nikolićem u glavnoj ulozi možete pogledati u subotu ispred Silosa 1 u dva termina: u 21 i 23h. Ulaz u zonu Silosa, kao i na bazar, te na projekcije filmova je slobodan za sve.

U nedelju 20. avgusta na programu Silosa je Silver Sunset, kada će počasni gost Beograda po prvi put biti Krystal Klear, poznati irski DJ i producent čiji se prodor u svet velikih izdavačkih kuća desio 2013. godine, dok danas puni najpoznatije svetske klubove, a na proteklom Exitu bio je hedlajner No Sleep bine. Njemu će muzičku podršku pružiti naša slikarka Marija Šević čiji DJ alter-ego je Stellarcompanion, a ulaz je takođe slobodan.

Silosi Pod sjajem zvezda 2022 03 1 Pod sjajem zvezda: Duh starih vremena, igranki i šetnji korzoom ovog vikenda ispred Silosa!

Nova sabirnica društvenog života Beograda

Silosi, kao nova sabirnica društvenog života Beograda, projekat su neprofitne organizacije Gaia pokret čija četiri stuba delovanja su obrazovanje, umetnost, sport i zaštita životne sredine. U Silosima su se predstavljali naši brojni umetnici poput Svetlane Ninković, Dragane Ognjenović, Milene ZeVu, Mia Stanišića, ali i desetine studenata umetničkih fakulteta u Beogradu, dok su događaje održale naše vodeće manifestacije Bitef, EXIT, Belgrade Fashion Week i brojne druge.

Iz Medonosnog vrta i pčelinjaka Silosa potekao je višestruko nagrađivani brend meda „Mad Med“, a u celoj zoni Silosa redovno se održavaju izložbe, festivali hrane i pića, predstave za decu i odrasle, edukativni paneli i konferencije, zanatske radionice, časovi joge, bazari domaćih proizvoda i čitav niz muzičkih i raznih drugih dešavanja.

Fotografije: Silosi Beograd

Comments