Iza objektiva u Njujorku Kristijan Ot (Christian Oth) fotografiji kao umetnosti daje potpuno novi smisao. Za njega je venčanje, kao čin i kao zadatak, poput priče koju on dočarava svojim fotografijama. Takav pristup ga je svrstao među najpoznatije fotografe u Njujorku. Njegove fotografije, prirodne i spontane, vešto “zarobe” svaki trenutak svečanosti i na taj način najvažniji dan u životu klijenata zapišu u vremenu.

060520fryama0225 Pod velom fotografije: Christian Oth

Kao svadbeni fotograf je počeo da radi 2002. godine. Nekoliko godina kasnije otvara svoj studio pod imenom “Christian Oth Studio”, koji okuplja tim fotografa koji se na jednako interesantan način bave ovim poslom. Ovaj kreativni tim čine: Šon Konel (Shawn Connell), Majkl Falko (Michael Falco), Karolin Monastra (Carolyn Monastra), Sju Kesler (Sue Kessler), Meredit Devenport (Meredith Davenport), Džejk Mekbrajd (Jake Mcbride) i Alison Mejfild (Alison Mayfield).

mike 3 Pod velom fotografije: Christian Oth

Svojevremeno je radio i za “New York Times”, “Town&Country” i “Vogue”. Pored venčanja, Kristijanova strast je i slikanje portreta. Fotografisao je mnoge poznate ličnosti među kojima su Alek Boldvin (Alec Baldwin), Amanda Pit (Amanda Peet), Izabela Roselini (Isabella Rosselini) i Donald Tramp (Donald Trump). 2007. je proglašen za jednog od deset najboljih fotografa sveta od strane magazina “American Photo”.

mike 2 Pod velom fotografije: Christian Oth

Činjenicu da ne postoji lak put do uspeha često je isticao u svojim intervjuima. U svojoj karijeri radio je u svetu mode i medija, ali je njegovo utočište postalo fotografisanje venčanja, koje neguje iz dana u dan.

karolin 4 Pod velom fotografije: Christian Oth

Pogledajte nekolicinu fotografija, koje ponosno potpisuje Christian Oth Studio.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan najnovijim beauty trendovima i neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments