Monogamija?! Pretpostavljam da većina zaboravlja na tu reč. To je ono što bi trebalo da predstavlja brak, a i vezu. Ne bih da zvučim kao neka baba koja pametuje, ali zaista, gledajući svoje vršnjake, a i mlađe i starije od mene, sve više mi uništavaju pojam ljubavi. Svi varaju, muljaju, švrljaju, skreću… Ima sinonima koliko hoćete, ali značenje je isto. Zašto to?! Više nije “in” biti veran?! Sve se svodi na “mladost-ludost”. Malo je onih koji tu frazu doživljavaju na pravi način.

Jedan dečko je zbog devojke koja je živela u drugom gradu smišljao plan kako da se nađu na pola puta, vozom. Čekao je sam na železničkoj stanici sat/sat i po vremena, jer nije bilo voza u isto vreme. To je mladost-ludost. Drugi dečko je po najvećem snegu izvukao devojku napolje, nosio je na leđima, trčao tako sa njom kroz ulicu, jer je ona bila umorna da hoda, ne obazirući se na ljude. To je mladost-ludost. Treći dečko se napio sa devojkom i zajedničkim društvom toliko da sutra nisu znali šta je sinoć bilo, ali znaju da im je bilo super, osmeh je na licu.

Treba koristiti svaki trenutak na pravi nacin Podseti me šta to beše ljubav

Treba koristiti svaki trenutak na pravi način

Još dosta ima primera za pozitivno značenje gore pomenute fraze, ali nažalost, mnogo je više primera za: “Prevarila sam ga, pa nek ide život, znaš već mladost-ludost!”

Svideo joj se jedan dečko, šmeker, uspela je da ga osvoji, krene neku priču sa njim pa se upozna sa nekim drugim. Sedeti na dve stolice?! Bože, pa što da ne! Otkači tog drugog, dođe treći koga zna od ranije. Što ne bi evocirala uspomene?! Sazna prvi, “iskulira” je drugi i ona ostala sama. Mladost-ludost.

Ja nekako nisam iz te priče.

Smatram da svi imamo “zadnjicu” kojoj je jedna stolica i više nego dovoljna, naravno ako se nađe odgovarajuća, dovoljno udobna, kvalitetna stolica. Ako ne valja – menjaj! Sestro slatka, mala ti je “pozadina” za dve ili više stolica, koliko god mislila da si debela. Stolice će se razdvojiti, paščeš i boleće. Možda neće boleti svaki put, ali jednom sigurno hoće, i to jako. Zašto bi to sebi radila kada sve mladalačke faze mogu i sa jednom stolicom da se prožive?!

Pričam isključivo u ženskom rodu, zato što je na ovu temu uglavnom bacano kamenje na muškarce. Slažem se, svi varaju, ne branim muški rod, niti mislim da su cvećke, naprotiv, često su i gori od nas žena. Ovaj put želim da skrenem pažnju na žene. Budimo iskrene, nismo ni mi naivne.

Apelujem na vas žene: Budite “in” i sedite na jednoj stolici, zato što vam je tako lepo!

Izvori fotografija: lifemagazin.biz, extravagant.com.hr


Anđelka Popadić, student prava, dugogodišnji aktivista prve studentske humanitarne fondacije Osmeh na dar. Devojka  sa jasnim stavovima koja vrlo često odleti s grane ozbiljnosti u svet mašte. Sa svima se oprašta pisanjem, koliko god da su bili prisutni u zivotu, kada se stave na papir tu i ostaju. Slaba na lepu reč i jos lepša dela, netolerantna na ljudski bezobrazluk. Istinski hedonista i zaljubljenik u putovanja.

 

Comments