Kada vam neko nudi pažnju, toplinu, zaštitu, svoje srce i svoj život, a vi ga odbacujete – možda tačno znate zašto, a možda ne možete da se prepustite iz nekih razloga kojih niste svesni. A ti nesvesni razlozi se uglavnom zasnivaju na nekom konfliktu ili na strahu.

Ovan

Kada nekog gurate od sebe, to je zato što vam se ne sviđa dovoljno. Neki aspekti tog odnosa su vam prijatni, neki prihvatljivi, a neki potrebni, ali to nije izbor vašeg srca, koliko god imali dobrih razloga da ga napravite. Možda nemate hrabrosti da birate one koji vam se sviđaju, jer to ne bi bio izbor koji bi drugi odobravali?

Bik

Bikovi se boje da će druga osoba suviše uticati na njih, da će obuzdati njihovu divlju stranu i ublažiti njihovu žestinu – i to je realan strah. Kada nekog odbace, to je zato što se plaše da će ih ta osoba sputavati i da će morati da se prilagođavaju više nego što su spremni. Unutrašnji sukob nastaje kad su zaljubljeni u osobu čije se dominacije plaše.

Blizanci

Među Blizancima ima najviše onih koji frenetično idu iz veze u vezu, iz prijateljstva u prijateljstvo. Njihovi bliski odnosi su burni, prisni i puni oduševljenja, ali istrajavanje im nije jača strana. Blizanci odbacuju iz blizanačkih razloga – pre nego što im neko smrtno dosadi, pre nego što shvati koliko su površni, pa on odbaci njih (i povredi ih), pre nego što im druga osoba postane toliko potrebna, da posle više ne mogu da pobegnu od nje.

Rak

Rakovi se boje apsorbovanja. Ljubav je snažna, preplavljujuća i zastrašujuća, dubine njihovih osećanja su nepregledne i pune smrtonosnih zamki i Rak mora da se udalji, da ne bi bio preterano stimulisan, angažovan i – apsorbovan. I to naročito važi za osobe do kojih mu je stalo – prosto mora da drugu osobu odgura, da se ne bi udavio.

Lav

Nepokolebljivo samopouzdani Lavovi zapravo moraju da dokazuju svoju neprikosnovenost. I kada naiđu na neku zaista kvalitetnu osobu, koja izaziva sav njihov kvalitet – oni se uplaše da neće biti dovoljno dobri, da se neće pokazati i ostati na visini. Odbacivanjem (boljeg od sebe) vraćaju svoju moć. Lavovski ego je taj koji je neprikosnoven.

Devica

Device ne odbacuju, one guraju tako što drže distancu. Jer se boje da ne povrede drugu osobu, da joj ne sruše svet, svojom brutalnom iskrenošću. Device su nežne i brižne, ali kad nekog “uzmu pod svoje” postaju surovi vaspitači i učitelji. Pa, kad im je stalo da održe odnos, one se prosto čuvaju da ne upadnu u tu zamku i deluju hladno i nedovoljno zainteresovano.

Comments