Make-up u stilu mačke može izgledati vrlo glamurozno, ali ako vam je potrebna mala promena u takvom načinu šminkanja pogledajte na koji način možete da osvežite izgled. Jednostavno i uz par malih detalja probudite kreativnost u sebi i dajte originalnost svom načinu šminkanja.

Jarke boje

Najbolji način da takozvani cat eye look izgleda neobično jeste kada uz crni ajlajner dodate i vašu omiljenu boju. Zabavan i originalan način koji svakako predstavlja savršen izbor za noćne izlaske. Izgledaćete glamurozno bez upotreba šljokica ili srebrnog ajlajnera samo ako dodate jednu jarku boju svojim očima.

slika12 Pogled mačke

Istaknite oči ovakvom kombinacijom boja

Ajlajner

Ako vam prvi predlog nije dovoljno smeo onda pokušajte sa dva različita ajlajnera tako što ćete jednu liniju iscrtati na gornjem kapku, a drugu liniju druge boje na donjem. Možete pokušati i sa tri boje tako što će jedna biti bela. Belu boju povucite ka unutrašnjem uglu kapka, pri sredini upotrebite drugu boju, a završite koristeći tamniju boju na kraju.

slika21 Pogled mačke

Čak i mešanje ajlajnera daje autentičan izgled

Senka

Jedan od načina šminkanja ovog stila jeste da ponekad i preterate. Dakle, što deblje linije pri kraju oka i crna senka daće vašim očima na veličini. Možda će izgledati upadljivo, zato vam savetujemo da ovakvo šminkanje ostavite za noć.

slika31 Pogled mačke

Koristite crnu senku

Diskonektovano

Dve tanke linije nekad mogu bolje da izgledaju nego jedna. Dakle, na gornjem kapku tik uz trepavice nacrtajte jednu liniju, a malo iznad prateći je dodajte drugu.

slika42 Pogled mačke

Neobično, a izgleda pristojno

Dupla krila

Ako ste već jednu crtu sa spoljne strane kapka povukli ukoso dodajte još jednu koja će bukvalno dodirivati kraj obrve. Ovo je jedinstven, a vrlo nosiv i originalan izgled za koji ne treba mnogo truda ni umeća.

slika51 Pogled mačke

Ovakve oči sjajno se slažu uz crveni karmin

Super uvećane oči

Zaista hrabar način šminkanja koji će sav pogled baciti upravo ka vašim očima. Crnom senkom ispunite kapke, a ajlajner povucite koliko god mislite da je u granicama normale. Zatim i iznad kraja crte ajlajnera popunite senkom i oblikujte čistom četkicom.

slika61 Pogled mačke

Uz ovakav izgled garderoba ne bi trebalo da bude upadljiva

Budite kreativne i uvek upotrebljavajte maštu

Uz štapić za uši možete uvek i iznova oblikovati liniju kao i skinuti višak, a uz selotejp koji ćete zalepiti ispod oka nećete morati da brinete da li vam se razliva crna senka.

Bez obzira da li volite klasičan cat eye look ili sa ovakvim detaljima potrebno je dosta vežbi da bi linija izgledala savršeno, a kada ste sebi lepe – još ste lepše drugima.


Višnja Jukić je studentkinja novinarstva i komunikologije. Spaja nespojivo, a onda postane logično. Veruje u spontanost. Hedonista. Voli da čita i piše “između redova”.

Comments