U prethodnoj godini svi smo naučili da cenimo bliske ljude koje oko sebe imamo u životu, ako ih već nismo dovoljno cenili do sada. Među njima su naravno naš partner/partnerka, naša porodica, ali i naši prijatelji – koji su zapravo porodica koju smo sami sebi birali. Prijatelji su jedna od najvećih blaga koje u životu možete steći, i raskid prijateljstva (do kog nadamo se neće doći), često zna da boli podjednako kao i bilo koji drugi raskid. Prijateljima bi trebalo da stavimo do znanja koliko nam u životu znače, čak i ako mislimo da je to očigledno i da oni to sigurno znaju, jer i oni su ljudi kao i mi – nesigurni, zabrinuti i verovatno ponekad previše razmišljaju o tome da li su voljeni i dovoljno dobri. Dakle, ukoliko imate prijatelje oko sebe koje volite više nego ikoga na svetu, recite im to odmah, ali im i pokažite – a evo nekoliko načina na koje to možete da učinite.

Zapamtite važne datume

I ne, ne mislimo samo na rođendan. Naravno, poželjno je da znate kada je vašem najboljem prijatelju rođendan, ali isto tako možete zapamtiti kada mu je važan ispit ili dan na poslu, ili kada je dan koji možda pamti i po nečemu tužnom pa mu je potrebna podrška. Svakako, pamćenjem važnih datuma i događaja u životu vašeg prijatelja stavićete mu do znanja da mislite na njega i da vam je značajno ono što je njemu značajno, odnosno – da je on taj koji vam znači.

Nakon viđanja pošaljite poruku da vam je bilo lepo

Čak i ako ste se fenomenalno proveli, družili i smejali celo veče, i svima je potpuno jasno da vam je bilo divno – neće škoditi da se nakon viđanja javite sa potvrdnom porukom da ste baš srećni što ste se videli. Time ćete dati dodatnu afirmaciju svojim prijateljima da su vam dragi i važni, i da uživate u njihovom društvu, što će možda oterati njihove unutrašnje sumnje u svoju vrednost. Dakle, jedna “hej, bilo je strava sinoć” poruka može da učini mnogo više nego što ste možda mislili.

Comments