Otvaranje evropske premijere izložbe Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje, koje je prvobitno planirano za 21. novembar u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, biće pomereno na subotu – 28. novembar 2020. godine.

“U cilju obezbeđivanja sigurnih uslova za rad zaposlenih i posete svih građana, a u okolnostima pogoršane situacije s epidemijom virusa Covid-19, kojim su se zarazila dva spoljna saradnika u organizaciji izložbe, uprava Muzeja odlučila je da testira celokupan kolektiv. Ova preventivna mera za posledicu je imala prekid rada u postavljanju izložbe. Zbog svega navedenog izložba Ljubav je ljubav Žan Pol Gotjea, umesto ovog vikenda – biće otvorena 28. novembra. Posetioci će izložbu moći da pogledaju u malim i vrlo kontrolisanim grupama, budući da se karte prodaju po vremenskim slotovima, kao i uz strogo poštovanje propisanih epidemioloških mera. Unapred se zahvaljujemo publici na razumevanju”, ističe v.d. direktora Muzeja suvremene umetnosti u Beogradu, Viktor Kiš.

Posetioci koji su već obezbedili karte za izložbu putem servisa Ticket.rs, kupljenje ulaznice moći će da zamene za bilo koji drugi termin tokom trajanja izložbe – do 14. februara 2021. godine.

epoz 1200x600 28 11 e1605706500415 Pomereno otvaranje izložbe Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve

Izložba Žan Pol Gotjea Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve, sa ukupno 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, nastaje kao finale izložbe Modni svet Žan Pol Gotjea: od trotoara do modne piste koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući rekorde posete modnih izložbi. 

Kustosi Natai Bondil i Tijeri Maksim-Lorio, koji je upravo za ovu izložbu dobio Vanguard nagradu, izložbu Modni svet Žan Pol Gotjea otvorili su 2011. godine u Muzeju lepih umetnosti u Montrealu, a potom je izlagana u Muzeju umetnosti Dalas, Muzeju likovne umetnosti San Franciska, u Fondaciji MAPFRE u Madridu, u Kunsthale u Roterdam, u Švedskom centru za arhitekturu i dizajn u Stokholmu, u Bruklinskom muzeju, u Barbikan Centru u Londonu, u Nacionalnoj galeriji Viktorije u Melburnu, u Grand Palais-u u Parizu, u Kunsthaleu u Minhenu i u Seulu u Dongdaemun Dizajn Plazi. 

Poseban ekskluzivitet beogradske postavke izložbe “Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve” je svetska premijera čak osam Gotjeovih venčanica koje ranije nisu bile deo postavke. 

Comments