Lepe ruke su potpuni must have današnjice. Svi izgovori, poput onog da je to luksuz koji samo oni sa debljim novčanikom mogu sebi da priušte, nisu opravdani. Važan element su, naravno, i nokti. Bez obzira na to da li su kratki, dugi, jarke ili neutralne boje, privlače pažnju i ne treba ih zanemariti. Slede saveti o tome kako da uz nekoliko trikova slobodno pokažete ruke i budete ponosni zbog njihove lepote.

Zaštita

Ruke su stalno izložene spoljašnjim uticajima i jakim sredstvima koja im ne prijaju. Da biste izbegli crvenilo i hrapavu kožu, bitno je da im pružite adekvatnu zaštitu. Odaberite blage sapune koji ne isušuju kožu. Najbolji su oni prirodni od maslina i kozijeg mleka, koje danas možete naći u svim bolje snabdevenim apotekama. Takođe, trudite se da nosite rukavice dok perete suđe, jer ma koliko deterdžent bio blag, ostavlja tragove na koži, a može i da skine zaštitni sloj sa noktiju, pa njihova površina postaje osetljiva na gljivice i bakterije.

Slika 1 Kreme su blago za ruke Ponosno pokažite lepe ruke

Kreme su blago za ruke

Nega

Važno je i da ih redovno mažete kremama koje su namenjene vašem tipu kože. Najbolje su one koje sadrže provitamin B5 i kalcijum, mada su veoma dobre i one od prirodnih sastojaka i razni melemi. Nemojte da žalite da izdvojite i malo veću svotu novca za neku kvalitetniju kremu, jer efekat sigurno neće izostati. Kad god imate vremena, pre spavanja namažite deblji sloj kreme, navucite rukavice i tako prespavajte. Bićete prijatno iznenađeni ujutru.

Preporučljivo je ponekad uraditi i piling koji možete samo napraviti od maslinovog ulja i kukuruznog brašna, samo nemojte jako trljati da ne biste iziritirali kožu i izazvali kontraefekat. Bilo bi dobro da se jednom mesečno častite tretmanom koji uključuje i parafinsko pakovanje, a ukoliko nemate vremena za odlazak u kozmetički salon, pomoći će i stari recept sa krompirom. Dok spremate krompir pire, nanesite kao masku na ruke i ostavite desetak minuta. Koža će vam biti meka i glatka.

Slika 2 Priu tite sebi i poneki tretman Ponosno pokažite lepe ruke

Priuštite sebi i poneki tretman

Vežbe za ruke

Ukoliko nemate snage u rukama ili osećate bol i umor, dobro je raditi vežbe da biste ojačali vezivno tkivo i mišiće ruku. Ovo je jedna korisna vežba koja ne oduzima mnogo vremena:

Ruke stavite u položaj kao da se molite, ukrstite prste, okrenite ruke od sebe i ispružite ih što dalje možete. Držite ih u tom položaju nekoliko sekundi, a zatim ih spustite ka podu u istom položaju. Vrhovima prstiju masirajte nadlanice. Nakon nekoliko sekundi opustite ruke, pa ponovite vežbu.


Nataša Gajić – romantična, druželjubiva i opuštena. Voli modu i Audrey Tautou. Opušta se uz popodnevnu kafu i časopise. Veruje da je harizma ključni začin za dobar stil.

Comments