#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

247474 1995925025090 1452415223 2206315 7926188 n Ponovo ona stara

Poslednjih pet  godina svako jutro ispred ogledala mi je petak trinaesti. Dobro ne baš svih pet, ali poslednje tri…

Davne 2006. godine, kad je vladavina Pamele Anderson i njenih silikonskih usta i grudi bila na vrhuncu, nekako se podrazumevalo da mi, ajde da kažem javne ličnosti pratimo te trendove… sećam se, štedela sam neku lovu za cipele koje su mi se dopadale, sad se više ni ne sećam koje… Došao je moj drug stilista gej na kafu (odmah se izvinjavam svim stilistima, jer nisu baš svi naklonjeni istom polu, ne svi, možda 90%) i zagledajući me rekao: “Mislim stvarno red bi bio da se malo pumpneš!” Što bi rekli braća Crnogorci, budalu poput mene nije bilo potrebno dva puta nagovarati, i “to mu je tog dana bilo završeno”.

Nakon izlaska iz ordinacije, izgledala sam kao da sam ceo dan ljubila ringlu, pogledi ljudi na ulici se ne mogu objasniti rečima. Sam taj osećaj da sam uradila nešto na mom licu i da okolina reaguje negativno mi je u trenutku okrenuo želudac. Buđenje je bilo još gore. Došli su mama i brat u stan, a mučeni brat čim me je ugledao onako otečenu i podbulu upitao je majku: “Mama, šta je sa Oljom…?”, na šta sam mu ja dobacila da su mi usta nabrekla od spavanja… hahaha, danas kad se setim toga umirem od smeha, pa koji debil bi u to poverovao? Možda samo ja sama…

Dugo mi je trebalo da se odlučim na ovaj korak, prvo na korak da uradim operaciju vađenja silikona iz usta, a drugo da sve ovo podelim sa Vama dragi čitatelji. Dugo sam razmišljala da li uopšte činim pravu stvar što delim ovaj jako intiman deo sa vama, ali mislim da to ne radim uzalud, mislim da na mom primeru, to jest promašaju, mnogi od vas, devojke prevashodno će naučiti neke stvari.

Naredne televizijske godine u mom životu su bile pakao, a da ne pričam o mom ocu koji je svaki put kad bi me video imao neki odvratan komentar na račun mojih usana. Da nesreća bude gora ta mučena usta nisu izgledala tako kriminalno uživo koliko na kameri. Mnoge šminkerke koje nisu znale da mi karminom i mat izgledom smanje usta više nikad nisu radile sa mnom. Polako, moja usta su postajala centralni deo svih mojih životnih problema i negativnih komentara, a bilo ih je puno.

Vremenom, sila gravitacije je učinila svoje. Imala sam normalna lepa usta, šta više i velika. Ali taj jedan kubik koji sam dodala izgledao je vremenom deset puta veći. Sa strane su krenula da se krive, padaju, polovina zuba mi se nije videla kad bih se nasmejala, tako da sam malo po malo izbegavala da se smejem, što uživo što pred kamerama. Bolje da vam ne pričam da kad sam ustajala ujutru izgledala sam… ma …ne smem ni da kažem. Znam da ovo što pišem se neće svideti mnogim plastičnim hirurzima, jer od toga žive, ali devojke, molim vas, razmislite tri puta pre nego što uradite nešto sa svojim ustima, vaše lice je u pitanju i povratka nema.

Maj 2011. sedam u auto i odlazim kod doktora Glumičića u Zagreb gde sam zakazala operaciju smanjenja laserom. Odbijam totalnu anesteziju, želim da budem svedok odstranjivanja tog stuba srama na mom licu. Nakon sat vremena ustajem i koračam ka ogledalu, sva u koncima i otocima, ali tad sam videlu promenu, i sebe zapravo… staru Olju ponovo.

Drugarica vozi brzinom od 220 km/h, pretičemo kolone automobila, dolazimo do granice. Carinici vide mene sa zavojima kako ležim polumrtva na zadnjem sedištu sa zavojem preko usta, i odmah nas propuštaju, ima duše u tim ljudima, hahaha…

Narednih 10 dana proživljavam  pakao u pravom smislu te reči. Jedem kašice, pijem na cevčicu… ali najjače je što sam smršala tri kilograma i to mi je dobrodošlo.

Svakim danom moja usta dobijaju bolji oblik, svoj oblik. Sećam se, išla sam da prostrem veš na terasi, a jedan dečko na paralelnoj terasi sa mojom je telefonirao. Kad me je video sa ustima orangutana nabreklim od otoka i plavila ispustio je slušalicu i pobegao u stan. Komšija izvinjavam se, zbog prizora, gde si da me vidiš sada?

Kao što sam rekla, lako je nešto upropastiti, ali treba to popraviti. Gledamo svakodnevno napućene zvezde u novinama i na televiziji, misleći da je to lepo, koliko li je samo devojaka gledalo mene i slične i uništilo se misleći da je to lepo…

Budimo svoji, volimo sebe. Lepota je u karakteru, različitosti, simpatičnim osobenostima, a ne u kubiku silikona zbog koga ćemo se kasnije gorko kajati i biti predmet podsmeha.

Voli vas vaša O.C.


Olja Crnogorac je, ako je verovati novinama, bahata lepotica koja jedino zna da parkira kola nepropisno, izaziva skandale i izgleda dobro. Nepoznati detalji iz biografije: ima pilotsku dozvolu za letenje, utorkom kuva za prijatelje, skuplja maske i kostime i svojm lucidnim i iskrenim viđenjem stvarnosti svakom ume da izmami osmeh na lice.

Editors choice