Kristina Marija Agilera (Christina Maria Aguilera) je rođena 18. decembra 1980. godine u Njujorku, na Stejten Ajlendu, ali je odrasla u Pitsburgu, u Pensilvaniji. Još odmalena je pokazala dar za pevanje, a njen prvi značajniji nastup bio je 1993. godine u emisiji “Novi klub Mikija Mausa” (The New Mickey Mouse Club) u kome su se, pored nje, pojavile i danas poznate zvezde Džastin Timberlejk (Justin Timberlake) i Britni Spirs (Britney Spears).

slika 164 Pop diva moćnog glasa: Christina Aguilera

Počeci u "Klubu Mikija Mausa"

Prvi album, pod nazivom “Christina Aguilera”, objavila je 1999. godine. Samo u SAD-u ovaj album je prodat u preko osam miliona primeraka, a pesme kao što su “Genie in a Bottle”, “What a Girl Wants” i “Come On Over Baby” postale su pravi hitovi koji nisu silazili sa prvog mesta američke top liste. Godine 2000. objavljuje prvi album na španskom jeziku (Kristina je, inače, latinoameričkog porekla) pod nazivom “Mi Reflejo” koji je nominovan za najbolji latinoamerički album. Iste godine, Kristina dobija i prvu (od ukupno pet primljenih) Gremi nagradu.

Godina 2001. je bila vrlo uspešna za pevačicu jer je tada sarađivala sa Rikijem Martinom (Ricky Martin) u pesmi “Nobody Wants To Be Lonley”, a sa Pink (Pink), Majom (Mya) i Lil Kim (Lil’ Kim) je snimila čuvenu i legndarnu pesmu “Lady Marmelade” za potrebe filma “Mulen ruž” (Moulin Rouge).

Naredne godine, Kristina je postala pomalo dirty; slikala se za časopis “Maxim”, nakon čega je javnost više obraćala pažnju na njen sexy izgled nego na njene vokalne mogućnosti, koje su, budimo iskreni, odlične. U skladu sa tim, izdala je i album “Stripped” na kome se našla dobro poznata pesma “Dirrty” sa vrlo provokativnim spotom.

Tu nije bio kraj njenim skandalčićima, 2003. godine je osvojila MTV nagradu i na dodeli je sebe častila sočnim poljupcem sa Madonom (Madonna)! Srećom po nju, jer ko zna šta bi još moglo da nastane, Kristina se povukla iz javnosti sve do 2005. godine kada se udala za Džordana Bretmana (Jordan Bratman). Tada počinje nova etapa u njenom životu jer se ostvarila kao supruga, a kasnije i kao majka, što ju je potpuno promenilo, smirilo i oplemenilo.

slika 239 Pop diva moćnog glasa: Christina Aguilera

Kristina i Džordan su bili u braku pet godina (rastali su se 2010. godine) i imaju sina Maksa o kome se oboje staraju nakon razvoda

Godine 2006. Kristina objavljuje album “Back to Basics” koji je inspirisan džezom, bluzom i soulom sa početka 20. veka iz razloga što je ona obožavala tu vrstu muzike i želela ja da je približi mlađim generacijama. Sa ovog albuma je najpoznatija pesma “Ain’t No Other Man” koja je posvećena njenom mužu Džordanu. Album nije bio popularan kao “Stripped”, ali je turneja koja ga je pratila bila najbolja i najekstravagantnija dotad.

Poslednji album “Bionic”, inspirisan modernim zvukom, izašao je 2010. godine. Poredili sa ga sa albumom ekscentrične Lejdi Gage (Lady Gaga) i dobio je mešovite ocene od kritike. Na njemu se najviše istakla pesma “You Lost Me” koja je pokazala šta Kristina zaista jeste i zbog toga je imala samo pozitivne komentare. Pohvaljene su iskrene emocije i Kristinin izvanredan vokal i talenat i zaključeno je kako su upravo balade ono što ona radi najbolje.

Uskoro se u bioskopima pojavljuje i mjuzikl “Burleska” (Burlesque) koji predstavlja Kristinin debi na velikom platnu. Osim glume, pevačica se oprobala i kao dizajner – poznat je njen zavodljivi parfem koji kod svake žene treba da istakne njenu seksualnost, koja je, po Kristini, najbitnija.

slika 327 Pop diva moćnog glasa: Christina Aguilera

Njen parfem je sve što je potrebno da nosite

Da je Kristina, između ostalog, i samo jedna obična žena pokazuju sledeće zanimljivosti:

  1. Ona obožava da jede! Mogla bi da pojede najveću, porodičnu picu dok trepneš! Da li se to primećuje na njenoj liniji? Da, ali nju nije briga, voli svoje obline i može se čak reći da joj je popularnost porasla od kada je nabacila koji kilogram.
  2. Ona voli svoje fanove – rado popriča sa njima kada ih sretne na ulici, deli autograme, slika se sa njima… Prava, neumišljena zvezda!
  3. Kao i sve žene, obožava da kupuje odeću i obuću. Ali, nemojte da dozvolite da vas zavara njen glamur na crvenom tepihu – Kristina ne pati od toga da ima sve markirane stvari, često kupuje i u radnjama polovne robe i najbolje se oseća u trenerci i bez šminke.
  4. Darežljiva je, voli da poklanja, da organizuje žurke, a posebo maskenbale.

Zabavne činjenice: gricka nokte! Nisu joj problem čak ni oni veštački!

Obožava pirsinge, što se dalo primetiti ranije; sada ih je sve poskidala osim jednog, čiju lokaciju ne želi da otkrije.

slika 419 Pop diva moćnog glasa: Christina Aguilera

Nekada...

Šta Kristina radi danas? E danas, odnosno ove godine, non-stop smo pevušli melodiju zarazne pesme “Moves Like Jagger” koju izvodi zajedno sa Maroon 5. Govorilo se kako ne želi da se pomiri sa bakom i dekom, inače očevim roditeljima, jer ju je on fizički maltretirao kao malu, zbog čega ni sa njim ne razgovara već 13 godina. Non-stop su je kritikovali kako se ugojila i kako ni na šta ne liči, a nisu obraćali pažnju na fenomenalne nastupe koje je imala na koncertu u čast preminulom Majklu Džeksonu (Michael Jackson) i na sahrani Ete Džejms (Etta James). Američki mediji su čak pisali i o tome kako pevačica fizički maltretira svog sina, na šta je ona reagovala vrlo burno – tužbom! Imala je probleme i sa alkoholom; bila je uhapšena zbog kršenja zakona u pijanom stanju.

Sve te negativne stvari su sada daleko iza nje; i dalje nastupa, iznova i iznova očaravajući publiku svojim moćnim glasom, a alkohol je zamenila – penušavim kupkama! A kada je reč o izgledu, možete da procenite i sami – izgleda bolje nego ikada!

slika 517 Pop diva moćnog glasa: Christina Aguilera

Lepša nego ikada

Izvor prve fotografije: britney.rs


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments