Iskoristite ove savjete kada ste lijene ili jednostavno nemate vremena za detaljno sređivanje kose poslije treninga.

Podignite kosu

Ovo je najlakši način da popravite kosu nakon vježbanja. Bilo da se vraćate s treninga ili idete u market, samo podignite kosu u visoki konjski rep ili punđu i spremne ste.

Ne zaboravite češalj

Na kraju treninga, kosa vam je zamršena, slijepljena i mokra. Odvojite minut da se počešljate i razmrsite kosu, zatim je protresite da biste dobile na volumenu. Nakon toga možete podići u neobaveznu nisku punđu ili je jednostavno ostaviti puštenu u messy stilu.

Slika 142 Popravite frizuru posle treninga

Iskoristite brze trikove sa fenom

Sprej za kosu na bazi vode

Gel u spreju na bazi vode olakšaće stilizovanje kose. Posle toga kosa će vam biti mekša i lakša za oblikovanje. Prsnite sprej pet-šest puta po cijeloj kosi i napravite željenu frizuru. Za ovo vam treba minut, a rezultat je savršena frizura u svakom trenutku.

Fen + četka za feniranje

Ako treba da izađete, a nemate vremena za pranje i feniranje kose poslije treninga poslužite se ovim trikom. Savijte pramen kose oko velike okrugle četke za feniranje i sušite desetak sekundi fenom koji ste postavili ispod četke. Topao vazduh odozdo potpuno će osušiti kosu i dati joj volumen. Posle toga četku povlačite prema krajevima kose kako biste završili frizuru.

Još jedan trik sa fenom. Pramen kose savijte oko okrugle četke i osušite fenom. Kada isključite fen nemojte skidati četku nego sačekajte da se ona potpuno ohladi. Ponavljajte ovo dok ne sredite cijelu kosu. Posle ovakvog sušenja kosa će vam biti živahna i lepršava.

Slika 220 Popravite frizuru posle treninga

Ukras za kosu će svaku frizuru učiniti zanimljivom

Ukras za kosu

Bilo da ste samo razbarušili kosu prstima ili je na brzinu isfenirali, za kraj uvijek možete dodati neki ukras. Traka za kosu, efektna gumica ili šnala izbrisaće svaki trag treninga na vašoj kosi.

Izvori fotografija: reddit.com, fringehairart.com, coldhands.blogg.no


Kristina Pantelić je studentkinja novinarstva koja vjeruje u moć univerzuma i misli. Uživa u slatkišima, čaju, čitanju blogova i nikako joj ne ide pisanje o sebi u trećem licu.

Comments