Da li se sećate da su se devedesetih i dvehiljaditih nosile senke raznih boja sa metalik efektom? To se ponovo vraća. Kako znamo? Pa, tako što ih već nose razne poznate ličnosti, a među njima su Lily James, Jourdan Dunn, Lizzo, Hailey Bieber i Rihanna.

Ovaj trend su devedesetih nosile popularne devojke. No, frosted eyeshadow daje pomalo grunge look, tako da istovremeno daju taj “opasan”, ali i ženstveni izgled. 

Zašto se odjednom vratio ovaj trend? Najverovatnije zbog serije Euphoria, gde je sve bilo u šljokicama, a metalik efekat senke predstavlja samo varijaciju na taj izgled. Sa ovom senkom ćete biti upečatljive, zato je ovakav način šminkanja za žene sa stavom, koje vole da budu primećene. Istovremeno, frosted eyeshadow je i vrlo zabavan. Kada biste videli na ulici nekoga sa ovakvom šminkom odmah bi vam bilo jasno da je dotična osoba krenula u dobar provod.

Kako se nanosi frosted senka?

Kako biste imali pun efekat senke, preporučujemo vam da nanesete prajmer, jedan tanak sloj pudera, pa tek onda sloj senke, najpre na unutrašnje uglove očiju, pa ka spolja. Senku možete sobodno nanositi prstima, pa je onda izblendajte četkicom.

Najviše senke treba da bude na unutrašnjem uglu oka, pa onda sve slabije ka obrvama. Ovaj look možete upotpuniti sa ajlajnerom i maskarom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Phillips (@maryphillips)

Ako hoćete dodatno da eksperimentišete, na spoljašnjem uglu oka stavite senku sasvim druge boje i izblendajte tako da postoji prelaz od jedne ka drugoj senci.

Možda vam je namera da postignete malo elegantniji girlie look, pa vam preporučujemo senku sa metalik efektom u nežnim bojama. Dakle, umesto jačih, birajte one neutralnije kao što je svetloroze, žuta ili lila.

Čitav makeup treba završiti u skladu sa devedesetim godinama, što znači neutralni karmin, ili običan bezbojni sjaj za usne. A, ukoliko želite da u potpunosti budete u skladu sa frosted senkom, onda look upotpunite sa frosted sjajevima za usne.

Comments