5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Poruke iskustva: Uživajte u slobodi životnih doba

Poruke iskustva: Uživajte u slobodi životnih doba

Svaka ljudska sloboda je uslovna, jer ima svoj rok, kao i sve ostalo dostupno ljudskosti. Ona zbog toga nije manje dragocena, a načini na koje smo u stanju da je iskusimo, ispunjavaju život.

Otkrivena i osvojena sloboda, uvek sadrži neko ograničenje koga nismo svesni, ili koje nam je nametnuto, u periodu odrastanja i mladosti. U starijem životnom dobu, sloboda sasvim lepo funkcioniše u zadatim okvirima.

Sloboda detinjstva

Iskustvo bezazlene slobode koju nosi jedino nemanje svesti o bilo kakvoj odgovornosti, luksuz je najranijeg detinjstva. Svet jednostavne prijatnosti i zadovoljstva zbog kojih se smejemo ili smo mirni, smenjuje se sa neprijatnošću i nezadovoljstvom zbog kojih negodujemo na sav glas, zahtevajući da nestanu. Neprocenjiva jednostavnost i privilegija slobode da se bude dete, vrlo brzo prolazi. Sa svakim santimetrom odrastanja, sve više saznajemo i sve više možemo, a čim nešto možemo, nameće se i ono što moramo, tojest, pojavljuju se odgovornosti. I tako, deca nauče da kontrolišu telesne funkcije, da se sami oblače i obuvaju, da ispunjavaju roditeljska očekivanja i da grade svoja sopstvena. Odrastajući, gube bezuslovnu slobodu detinjstva i rastu prema svesti o potrebi da osvoje sopstvene slobode.

163 Poruke iskustva: Uživajte u slobodi životnih doba

Sloboda mladosti

Svaka mladost vitla svojom revolucijom. To je način na koji mladost poima slobodu.

Sloboda mladosti je da otkriva toplu vodu. Sve novo što mladost otkriva, neka mladost je već odavno otkrila. Sloboda se manifestuje buntom protiv autoriteta, odbacivanjem pravila, rušenjem normi – na krajnje predvidiv i uniforman način. Horde mladih udružuju se u horde, noseći uniforme kao barjake svoje slobode i individualnosti. Svuda na svetu prepoznaćete darkere, metalce, bajkere, pankere i sve ostale religije mladosti vezane za muziku, supkulturu, heraldiku i uniforme slobodne mladosti.

Koristeći probojnu energiju mladosti, osećajući moć čiste sile života, mladi slobodu poistovećuju sa neodgovornošću, pokušavajući da prizovu ono osećanje iz prvog doba detinjstva i da ga povežu sa akcijama mladosti, koje treba da im donesu uživanje i zadovoljstvo.

Mladi besomučno zloupotrebljavaju svoju slobodu, ako ne otvoreno, onda krišom. Nezaustavljivi su i preživljavaju jedino zahvaljujući baš toj čistoj sili života, koja im daje snagu da se oporave od svih iskušenja kojima stalno podležu, misleći kako su baš slobodni.

Gorka je sloboda mladosti. Srećom, ne traje dugo.

Sloboda zrelosti

Moć i snaga mladosti u periodu zrelosti udružuju se sa svešću. Odgovornost se prihvata, postavljaju se prioriteti, spoznaje se unutrašnja sloboda, sloboda misli, autentičnosti i kreativnosti.

Lična sloboda spaja se sa odgovornošću za svoje mesto u društvu i sa odgovornošću prema sebi. Razvija se ljubav, kao koncept života, koncept prihvatanja različitosti i ograničenja, a nova sloboda otkriva se u kreativnim mogućnostima realnosti. Davanje i samorealizacija najviši su dometi slobode zrelosti.

Sloboda starosti

Jedino mudrost i svest obezbeđuju slobodu starosti. Ona se pronalazi u konceptu oslobađanja od svega suvišnog, od svega što nije prioritet, od svega što podriva autentičnost i individualnost. Starost oslobađa od diktata hormonske hemije i donoseći fizička ograničenja, oslobađajući svest i duh diktata želja i težnji. Starost nas priprema za oslobađanje od ograničenja životne forme u kojoj postojimo kao ljudi.

Mudrost je sloboda prihvatanja prolaznosti na putu ka konačnom oslobađanju.

Izvor fotografija: pinterest.com

Aleksina Đorđević

Editors choice