Najveći domaći IT događaj ove godine održaće se u sredu, 27. septembra i to u 9 gradova u zemlji — priče domaćih preduzetnika, uspesi domaće IT industrije i najave novih velikih stvari.

IT industrija je ove godine dobila najveću pažnju do sad i to opravdano – jer je najzdravija privredna grana u zemlji sa izvozom u vrednosti od 740 miliona evra. Stoga će ovo, treće po redu okupljanje pod nazivom “Znam da možemo” biti najveće do sad i održaće se paralelno na 9 lokacija u zemlji i namenjeno je svima koji su zainteresovani za domaću IT industriju, bilo da su već njen deo ili tek žele to da postanu.

Na događaju ćemo čuti o rezultatima domaće zajednice na svetskom nivou, čuti lične priče domaćih preduzetnika i pogledati šta je sve urađeno kako bi ova industrija dalje napredovala, što od strane države, što od strane industrije, primera radi, informatika je konačno obavezan predmet za naše osnovce, a Digitalnu Srbiju su pokrenule neke od najostvarenijih domaćih IT kompanija.

znam da mozemo 3 Posetite najveći IT događaj u zemlji: Treći Znam da možemo

Kako kaže Zoja Kukić iz Startita, Posebna pažnja posvetiće se i razvoju koji se dešava van Beograda i Novog Sada:”U Startitu verujemo da sledeća velika prilika za srpski IT leži u kreiranju lokalnih zajednica tamo gde gde je potreba za ekonomskim razvojem i znanjem najizraženija i gde živi najveći deo našeg stanovništva – izvan velikih gradova. Iako u tom poduhvatu teško može biti lakih ili brzih pobeda, verujemo da je to u ovom trenutku najbolja investicija koju možemo napraviti na dugi rok.”

Na bini će nam se, između ostalih, pridružiti i Milan Simić, izvršni direktor za IT u Telekomu Srbija, Igor Bogićević, osnivač kompanije Seven Bridges, Nemanja Čedomorović ispred Digitalne Srbije i Vukan Simić, osnivač Fishing Bookera. Iz organizacije najavljuju i najavu barem jednog velikog novog projekta, kao i uočavanje trendova koji će pratiti ovu industriju u Srbiji.

Događaj je besplatan za posetioce i održaće se u sredu, 27. septembra sa početkom u 18h. U Beogradu će se održati u Domu omladine Beograda, a prenosi će se gledati u Startit Centrima (Novi Sad, Valjevo, Zrenjanin, Vršac, Inđija, Subotica), kao i u Mokrin House-u i Šapcu.

Comments