Sigurno ste svi već iskusili/shvatili do sad, život čine i lepe i ružne stvari. Ništa novo. I taman kada pomislimo kako konačno imamo sve i da smo konačno srećni, život nam poručuje: Čekaj sekund! I onda nas sjebe. Jer, život je kurva.

Ali, bez obzira kakav tornado, cunami, zemljotres i apokalipsa da nam se dešavaju, proći će. Kako bi se reklo onako pesnički, doći će sunce. Moramo biti pozitivni. Kakve su nam misli, takav nam je život!

Ajmo smešak, tako je!

Duga Posle kiše dođe duga

Posle kiše dođe duga

A sada malo motivacionih razloga zašto ne bi trebalo da padate u depesiju:

Da li biste se družili/muvali sa osobom koja vas stalno mrači, koja nikada nije srećna i kojoj uvek nešto fali?

Da li su takve osobe lepe, privlačne?

Da li imate šta da pričate sa njima?

Ne, ne i ne. Ako ste stalno smoreni i nesrećni lako možete da izgubite ono što imate, a da to i ne primetite. Takođe, sa takvim raspoloženjem nećete moći ni da konstatujete neku dobru priliku, neki mali razlog za osmeh. U redu je ponekad biti tužan, ali ne stalno i ne predugačko. I ako sami sebi ne želite da pomognete, neće želeti ni drugi. Od vas sve počinje!

Loš dan? Ok, dešava se. Ali ne mrzite zato celi svet. Već sutra ćete se probuditi raspoloženiji, a već popodne možda stigne neka lepa vest. Ako ne budete toliki hejter da je iskulirate. Svi loši dani na ovom svetu vam trebaju ni za šta drugo nego samo da shvatite šta imate, šta volite i da to i cenite. Uvek postoji neko ko nema ništa.

Na primer, zdravlje, porodica, osobe koje volite i koji vole vas. Zar to nije dovoljno da budete srećni i zahvalni? Malo je glupo da vam u životu najvažnije budu materijalne stvari poput nove obuće i odeće, dobrog telefona, skupog automobila… A da ne govorim koliko je glupo biti zbog toga u depresiji! Ok, ako to toliko želite, potrudite se da ostvarite, ali ponekad stanite i razmislite koliko vam je dobro baš u tom određenom trenutku sa stvarima koje nemaju cenu.

Sreca Posle kiše dođe duga

Prava sreća nema cenu

Nikada ne odustajte od svojih snova i planova. Ako je to ono što će vas usrećiti, stalno radite na tome.

Uvek gledajte napredak, a ne ono što ste izgubili ili što niste stigli da uradite.

Svaki dan živite onako kako vi želite, ispunite ga onim što volite. Izležavajte se u krevetu, slušajte omiljenu muziku, igrajte, pevajte, ogovarajte šefove/profesore sa prijateljima uz kafu, šetajte…

Život ume da bude lep, ako ga mi tako osmislimo.

I da, sutra je novi dan. Ako ste danas bili nesrećni, sutra ispravite sve što vam je smetalo i budite najsrećnija osoba na svetu!

Izvori fotografija – bbc.co.uk, somosrainbow.com, getbetterhq.com


Ivana Tomić – je studentkinja Fakulteta političkih nauka, koja se, iako uskoro puni 21 godinu, i dalje ponaša detinjasto i budalasto. Ne krivite je, to je zbog sestrića sa kojim se glupira po ceo dan. Trenutno piskara sve i svašta, više za svoju dušu, ali se nada da će jednog dana imati uspešnu karijeru ozbiljnog novinara. Obožava da tračari sa svojom najboljom drugaricom Nedom uz jaku, domaću kafu. Druženje sa porodicom i kućnim ljubimcima je ispunjava. Mogla bi da živi na krompirićima i višnjama u svim oblicima. I dalje na vratima sobe čuva poster Džonija Depa. Voli jednog Marka.

Comments