Niko od nas ne voli ponedeljak, niti nedelju uveče kada tragamo za onim što ćemo obući. Uglavnom iz ormana nevoljno izvučemo par neutalnih boja i jednu tamnu, potpuno rezignirani i nezainteresovani. Još jedan radni dan u kancelariji punoj stresa, dok kroz prozor možete samo da bacite setan pogled ka rascvetaloj prirodi, suncu i svežem vazduhu. Tako da vam više i nije nešto stalo do ne znam kakvih kombinacija za posao.

Mi vam savetujemo da se što pre manete tog mračnog i negativnog stava. Boje vam mogu pomoći da pregurate taj radni dan zatvoreni u kancelariji. Odabir odgovarajućih boja i kombinacija pravih nijansi, zaista može uticati na vaše raspoloženje. Evo koje su to boje i zašto baš one:

Crvena je boja moći, koja poziva na akciju i strastvenost. Obucite se u ovaj vatreni ton i pokažite svetu da ste nezaustavljivi, osim ako ne stojite na semaforu dok je crveno.

40591.0.detail Poslovni garderober: Izaberite moćnu crvenu i vladajte

Narandžasta boja je sinonim za visoki stepen energije, ona širi toplotu i entuzijazam. Uparite ovu boju sa nekom sličnom nijansom, poput zlatne ili crvene, ne biste li dodali još malo optimizma, ili izbalansirajte tonove sa bež ili sivom bojom.

10200751263 0db0e9ed06 b Poslovni garderober: Izaberite moćnu crvenu i vladajte

Lavanda označava spokoj. To je smirujuća boja elegencije i lepote, to je nijansa koju treba da nosite kada se osećate frustrirano. Kao ekstra detalj, dodajte tirkiznu boju, koja takođe ostavlja utisak određene smirenosti.

nyfw fall 2014 street style date night 2 Poslovni garderober: Izaberite moćnu crvenu i vladajte

Braon je stabilna i zemljana boja, koja pomaže da se umire nervi, dok u isto vreme pruža odličan temelj za čitav spektar boja koje mogu sa njom da se kombinuju.

fashion at work inspired outfits for women business 191 Poslovni garderober: Izaberite moćnu crvenu i vladajte

Bela je sinonim za čistoću, onu unutrašnju. Nije najpogodnija ukoliko je nosite na posao, svaka mrljica je vidljiva, ali je savršena za subotnje posle podne u kome će pozdraviti proleće.

Baum und Pferdgarten Spring Summer 2014 Womens Outfit Ideas 15 Poslovni garderober: Izaberite moćnu crvenu i vladajte

Maja Bunčić

Comments