Visina štikle na cipeli za posao, stvar je koju mnoge žene uzimaju zdravo za gotovo. One koje vole visoke potpetice, jednostavno ih nose, a one koje ne, obuvaju ravne cipele, ne obazirući se na neka utrđena pravila poslovnog oblačenja.

Prema tim “nezvanjičnim” propisima štikla na cipeli ne bi trebala da bude niža od 3 centimetra, ali ni viša od 7. To je neka utvrđena visina, koja čini da žena izgleda elegantno, a da joj bude dovoljno udobno da obavlja svoje poslovne obaveze.

Ravne cipele, ili sada jako popularne baletanke, nisu preporučljivi deo poslovnog stila, zato što upućuju na neformalan stav. Zato bi one trebalo da se nose samo ako firma ima propisan friday casual, odnosno pravilo da se žene petkom mogu obući malo “opuštenije”. Potpetice od 10 centimetara i više, definitivno treba ostaviti za svečane prilike i proslave, zato što one u poslovnom okruženju deluju pretenciozno, a žena koja ih nosi ostavlja utisak da je krenula na “svadbu”, a ne na posao.

poslovna zena 2 Vodič kroz poslovni stil: Visina potpetice crna salonka Vodič kroz poslovni stil: Visina potpetice bez salonka Vodič kroz poslovni stil: Visina potpetice
Comments