Poslovni stil ponekad je određen strogim korporacijskim pravilima, pa oni koji rade u takvim kompanijama nemaju puno izbora u odabiru garderobe. Ako vi ne radite u takvoj firmi, ali želite da izgledate poslovno, onda je potrebno, da pre odabira krojeva, saznate koji materijali su najpraktičniji za odeću za posao. Odlučili smo da vam pomognemo, pa vam u daljem tekstu navodimo neke od najčešće korišćenih.

Vuna

vuneni komplet Vodič kroz poslovni stil: Materijali za poslovnu garderobu

Ovo je omiljeni materijal za poslovna odela, kako muška, tako i ženska. Razlog za to je što ona dugo traje, a zbog svoje bogate teksture lepo greje tokom hladnih zimskih dana. Problem sa vunenim kompletima može da bude gužvanje, zato što ako nije dovoljno kvalitetno, ono će se gužvati. Takođe, mora oprezno da se održava i da se ne pere samostalno zato što bi moglo da se skupi.

Pamuk

pamucna kosulja Vodič kroz poslovni stil: Materijali za poslovnu garderobu

Nije potrebno naglašavati da je pamuk jedan od najčešće korišćenih materijala za svu garderobu, pa tako i za poslovnu. Za njega važi mišljenje da koža u njemu “najbolje diše”. Takođe, jednostavan je za održavanje i ne izaziva nikakve iritacije. Još jedna prednost pamuka, je ta što se pamučna garderoba može naći i po povoljnim cenama. Ipak, i pamuk ima neke svoje loše strane. Prva je gužvanje, pogotovo ako se radi o tanjem, a druga je to što vremenom gubi boju, odnosno bledi.

Comments