Hot topics

Lea x WANNABE: Pet trendova koje ne smeš da ispustiš iz vida!

Kendall Jenner: Modni fenomen i devojka koja je pokrenula social media revoluciju

Mladi ljudi – izvor nove energije

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

1/4

Suština hipsteraja jeste u tome da se bude udobno drugačiji. Ne valja biti sasvim drugačiji, jer onda vas gledaju kao ludaka i niko vas ne kapira. To mogu da iznesu samo najjači, a smisao hipsteraja nije u tome da budete snažni i jedinstveni, već da samo tako delujete. Stoga se preporučuje umerena opskurnost i licemerno proglašavanje svega i svačega – mejnstrimom. Ko i sam postane mejnstrim uglavnom nastavi da se fura na hipsteraj, ukoliko to može da mu/joj prođe.

Elem, evo kako da postanete hipster u devet lakih koraka, jer svi znamo da je broj 10 tako otrcano mejnstrimovski ili što bi neki rekli glavnotokovski.

Babo-dedna moda

Svi će vam reći, odevajte se kao baba, deda, tetka ili kakav drugi srodnik stariji od 120 godina. To je samo delimično istinito. Retro i vintidž već su utkani u savremenu modu, pa je za istinski hipsteraj neophodno da odete korak dalje. Obiđite sve sekond hend šopove i kupite sve što vam se čini pogodno za pristojnijeg klošara. Zatim izađite iz radnje i ako neko u krugu od kilometar i po ima bar jedan isti odevni predmet kao i vi, gubite člansku kartu hipsteraja. Dakle, drugačiji po svaku cenu.

01 Postani hipster u 10 lakih poteza

Pornić-naočare

Postojale su nekad, osamdesetih godina, sunčane naočare sa tamnim staklima, plastične, okvira jakih boja. Zvali smo ih pornić-naočare. E, takve da nabavite. Zlatni okviri, ružičasta stakla, ogromne, premale, okrugle, rejban, kakve god, samo da su vam na nosu non-stop. Nemojte da se prevarite da ih nostie u kosi, to je tako prostački. Za one koji žele da ‘vataju na intelektualštinu, preporučuju se štreberske, “badi holi” naočare, one sa socijalnim ramovima od šarene plastike ili od pune crne plastike. Još ako ih polomite po sredini, pa zalepite hanzaplastom, ijao… nigde većeg hipstera od vas.

02 Postani hipster u 10 lakih poteza

Editors choice