Sve koristimo ove proizvode i često na njih dajemo malo bogatstvo – iako ne moramo. Neki jeftiniji proizvodi podjednako dobro “rade posao” kao i skuplji. Da li ćete sledeći put razmisliti pre kupovine?

Šampon – uštedi

Ako imate normalnu kosu koja se ne masti mnogo, većina šampona odradiće istu stvar. Naravno da nemate privilegiju da vam kosa miriše posle 3 sata, ali ako stavite parfem na kosu, miris će se zadržati. Izuzetak kod kupovine šampona jeste ako ste dali dosta novca na farbanje kose i frizer vam preporučuje neki poseban, ili ako vam se kosa brzo masti i imate perut.

1 1 Potrošiti ili uštedeti?

Nikada nemojte sebi da dozvolite da imate prljavu kosu

Senka za oči – potroši

Skuplje senke imaju bogatiju teksturu i duže se zadržavaju na očima. Ako koristite senku svaki dan i savršeno vam odgovara u više prilika, svakako potrošite više novca za nju; ako pak niste sigurne da li vam neka boja stoji, kupite jeftiniju – tako nećete žaliti mnogo novca ako vam se ne sviđa.

2 1 Potrošiti ili uštedeti?

Najbolje bi bilo kada bismo imale paletu kvalitetnih senki

Maskara – uštedi

Kako biste imale savršene trepavice, nije neophodno da kupujete skupe maskare. Postoje odlične maskare sa kojima ćete postići skoro isti efekat, a koje imaju pristojnije cene. Kod kupovine maskare bitna je četkica, a sadržaj je svuda isti.

ssss Potrošiti ili uštedeti?

Gledajte četkicu kada kupujete maskaru

Tečni puder – potroši

Vrlo je važno pronaći pravu boju pudera koji vam pristaje i prija vašoj koži, da ne bi izgledao kao maska. Predlažemo vam da uvek isprobate puder ili da se konsultujete sa šminkerima, jer oni najbolje znaju. Ukoliko imate nesavršenosti na licu, šminka vam tu neće pomoći, stoga je bolje da pare potrošite na dermatologa.

Untitled 12 Potrošiti ili uštedeti?

Bilo da je u tubi ili kutijici, najbitnije je da vama odgovara

Dnevna krema – uštedi

Dnevne kreme postoje kako bi nam pružale hidrataciju tokom celog dana, a ako je prvo razmažete po rukama pa tek onda po licu, više hidratacije pružate rukama. Koriste manje, i sledeći put stavite po tačkicu na čelo, nos, obraze i bradu.

5 1 Potrošiti ili uštedeti?

Kremu bi trebalo da koristite svakodnevno

Rumenilo – potroši

Ovo vas je iznenadilo? Ako jeste, onda niste ni svesne koliko rumenilo može da popravi šminku i celokupan izgled lica. Jeftinije rumenilo ostavlja više tragova i teže je naći odgovarajuću boju, osim ako vam nije problem da maramicom skidate višak rumenila kako biste dobile boju koju želite. Svakako treba imati dobru četku za rumenilo, one koje dobijate uz puder ne koristite – osim ako vam lice nije veličine Barbikine glave.

635 Potrošiti ili uštedeti?

Rumenilo ističe vaše jagodice

Karmin i sjaj za usne – vi birate

Sjajevi i karmini sa vitaminima su skuplji od običnih, pa ako ih svakodnevno koristite – onda potrošite, odnosno, ako ih ne koristite tako često, tu možete uštedeti. Isto tako, ako kupujete karmin i sjaj zajedno, više potrošite na karmin koji ide direktno na vaše usne, dok na sjaju možete malo da uštedite.

727 Potrošiti ili uštedeti?

Za najlepše usne koristite kvalitetan proizvod


Tamara Jovanović voli Njujork, palačinke sa nutelom i plazmom, Gossip Girl, parfeme, umetničke fotografije, knjige, citate, ljude bez predrasuda sa dobrim manirima. Hedonista. Autorka je bloga Gossiphoneyxoxo. Voli citat “Style is an expression of individualism mixed with charisma.”

Comments