16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Povećanje usana postalo je rutinska stvar: skupite par stotina evra, odete do obližnje ordinacije, izađete i… tarampapaaa… Eto vaših novih usana.

2 Povećanje usana: Nemoj da budeš kva, kva

“Hej, imaš groznicu na usnama?” pita drugarica…

A vi kažete: “Kva?”

Da li želite da izgledate ovako? Nadam se da ne…

3 Povećanje usana: Nemoj da budeš kva, kva

Lisa Rina, Melani Grifit i Donatela Versaće

Da, ma koliko rutinsko, povećanje usana može da vam donese rezultat koji nikako ne želite. Ni holivudske zvezde nisu izbegle ovim nedaćama, iako mogu da biraju najbolje hirurge. Kako da to izbegnete?

4 Povećanje usana: Nemoj da budeš kva, kva

Nikol Kidman i Meg Rajan

1. Izaberite hijaluron. Hijaluron se razgrađuje, i rezultat nije trajan, ali upravo to i želimo! Ako vam se ne dopadne, možete uvek da sačekate da se prirodno razgradi i nestane. Ako vam se dopadne, možete da ponovite. Ako želite više, možete da dodate. (Nikol Kidman je, srećom, kada je unakazila usne, imala razgradiv filer – sada ponovo izgleda onako kako treba da izgleda Nikol Kidman).

2. Trajni fileri su riskantni. Oni daju mnogo veći broj komplikacija, a najčešći su granulomi, one nepravilne grudvice koje se stvaraju po usnama. Često je jedino rešenje operativno. Jedan od retkih hirurga koji prihvata ove nepopularne zahvate je dr Vladislav Ribnikar, koji ima veliko iskustvo u “popravljanju” nečijih ranijih grešaka: evo primera iz njegovog iskutva.

5 Povećanje usana: Nemoj da budeš kva, kva

Pre i posle operativne korekcije loše urađenih usana

3. Izbegnite “patkaste usne” koje nastaju, uglavnom, iz dva razloga: loša tehnika, sa ubavicanjem previše hijalurona po ivici gornje usne i ispod nosa, ili, jednostavno, zbog previše filera.

4. Disproporcije mogu da učine usne “tužnim”, pa da dobijete krajeve koji padaju. Osim poznavanja zona usana u koje se ubrizgava filer, i prave tehnike ubrizgavanja, važno je i da se zadrži proporcija gornje i donje usne – pravilo je da donja mora da bude malo punija od gornje.

5. Da li usne mogu biti povećane a da to ne bude upadljivo? Naravno. Kao i svaki drugi tretman, i injekcije hijalurona moraju da budu primenjene tako da usne budu u potpunom skladu sa vašim licem. Velike usne će više odgovarati širem licu sa krupnijim očima. Usko i mršavo lice bolje će podneti manje, sveže i jedre, nego velike usne. Primer dobro urađenih usana iz prakse dr Željke Cabunac.

6 Povećanje usana: Nemoj da budeš kva, kva

Usne pre, posle hijalurona i posle trajne šminke, dr Cabunac.

Rešenje? Birajte doktora sa puno iskustva i potražite da pogledate fotografije usana koje je doktor radio. Pogledajte šta naši najbolji stručnjaci kažu o povećanju usana, i kako izgledaju dobro urađene usne, na stranici Estetska.com.


Ljiljana Maričić Grujić je urednica je Internet stranice Estetska.com i časopisa Estetika – hirurgija&kozmetika.

Editors choice