Povratak 90-ih je tema koja se već neko vreme unazad provlači kroz sve sfere života, a naročito onu modnu. Ili makar jedino na nju želimo da obraćamo pažnju… Možda ti 90-e nisu ostale u lepom sećanju, ako si nešto starija, a možda ih se zapravo ni ne sećaš, ako si tih godina rođena, ali ono što svakako znaš je to da je reč o jako zanimljivoj i izazovnoj dekadi, da tako kažem. Izazovna je svakako bila zbog uslova za život, dok je zanimljivost rezervisana upravo za modu tog vremena.

U modu se računa samo #streetstyle

Modne revije postoje koliko i sama moda i bavljenje njome, ali one nikada nisu zaista oslikavale duh vremena u kojem živimo (danas se to polako menja, pa modne revije često imaju političku konotaciju, verovala ili ne). One možda jesu okvirno predstavljale trendove sezone, ali se prava modna igra odvijala na ulicama. E tu si mogla da osetiš pravi vajb! Pravila koja su postavljana na modnim pistama su se samouvereno kršila, dok su nove, kreativne ideje prosto eksplodirale i umnožavale se iz dana u dan.

Upravo u tom periodu su nastali mnogi kultni komadi koje danas, sa povratkom mode 90-ih, ponovo poštujemo, volimo i rado nosimo. (I to ne samo zbog čudne nostalgije za nekim zbunjujućim, a opet tako oslobađajućim vremenom.) Jedan od njih su i čuvene Reebok Aztrek OG patike koje je Reebok Classic u velikom stilu, pravo iz 90-ih, vratio na modnu scenu današnjice. Čuvena silueta koja je kreirana još 1993. godine, sada je, u duhu ovog vremena, prošla kroz značajne promene i tehnološka unapređenja u odnosu na svoje prvobitno izdanje, te je tako od patika za trčanje po svim podlogama, postala model koji inspiriše pojedince da budu drugačiji i da sami biraju svoj put. Baš kao nekada.

reebok 1 Povratak 90 ih: Tri stvari koje treba da znaš o dekadi koja je kršila sva modna pravila

Autentičnost je jedini “trend” koji treba da pratimo

U dekadi koja je kršila sva modna pravila, najvažnije je bilo biti autentičan i svoj. Upravo zato, za tadašnju generaciju, pravila nisu ni postojala, a u modi je naročito bilo moguće pratiti intuiciju i odbaciti sve konvencije. Ovakav bunt je imao mnogo razloga, a najvažniji je taj da su ljudi jednostavno želeli da budu slobodni.

Ovakva atmosfera je i uticala na dizajnera Kristijana Tresera koji je najzaslužniji za to što Aztrek OG model predstavlja otelotvorenje Reebok duha 90-ih, sa izraženom petom i upečatljivim gornjištem. Inspirisan vremenom kojeg se mnogi nerado sećaju, dizajner je svu svoju kreativnost uložio u dizajn ove siluete. Kako sam kaže, samo je želeo da prati intuiciju i shvati u kom pravcu može da ide sa dizajnom patika. Upravo zato model Aztrek OG i karakterišu vrhunski kvalitet koji čuva reputaciju brenda Reebok i moderan dizajn koji savršeno spaja najbolje iz prošlosti i najbolje iz sadašnjosti.

reebok 1 1 Povratak 90 ih: Tri stvari koje treba da znaš o dekadi koja je kršila sva modna pravila
Comments