29. maja, Mars ulazi u konjukciju sa Jupiterom (Mars je u tranzitu), donoseći osnaženje, samopouzdanje, osećanje sopstvene seksualnosti. Ovo je jedan od najboljih astroloških aspekata, naročito kada su u pitanju akcija i fizička aktivnost. Ovaj aspekt je odvajkada bio poznat i kao uspešan u strategiji ratovanja i borbe.

Jedini potencijalni problem sa kojim se možete suočiti tokom ove tranzicije, jeste preterano preuzimanje rizika, ili preterivanje u porocima, kao što su alkohol i kocka.

Čak i sa odvažnim preuzimanjem rizika, Jupiter je na vašoj strani, jer to je planeta sreće. Vaše samopuzdanje i inicijativa otvaraju vrata koja su do sada bila zatvorena na putu razvoja karijere, budeći u vama potencijal da preuzmete lidersku ulogu. Nova poznanstva, druženja, flert – svega će biti u izobilju, zbog generalne vibracije optimizma i dobre zabave. Ako se osećate privlačno, privući ćete interesovanje koje će vam laskati.

Problemi u vezi i odnosima mogu nastati zbog drugih aspekata u vašoj natalnoj karti. Konjukcija Marsa i Jupitera generano pojačava potrebu za slobodom i uživanjem u raznim aktivnostima i druženjima. Možete postati svesni nezadovoljstva u postojećoj vezi, zbog pojačane potrebe za bliskošću, nežnošću i strašću – možete osećati da vas partner sputava da ispoljite svoj puni potencijal u odnosima.

Astrološki uticaj konjukcije donosi veću otvorenost i pojačava sposobnost za asertivnost i direktnost u postizanju svojih želja i ciljeva. Možete zadobiti poštovanje i divljenje zbog svoje hrabrosti da otvoreno i iskreno zastupate svoja uverenja. Ukoliko imate nešto da „objavite“, da iznesete neki svoj stav ili opredeljenje koje može bitno uticati na sve vaše odnose, sada je dobar momenat da to uradite bez negativnih posledica, jer ćete pre dobiti podršku i potvrdu, nego kritiku ili osudu. Bilo koja vrsta hrabrog istupanja, zauzimanja, promocije vrednosti, „ustajanja za svoju stvar“ u ovom periodu može biti nagrađena.

U ovom periodu mogu pobediti pravda i zaštita nevinih, a mogući su i značajni uspesi u svim vrstama takmičenja, naročito u sportu, kao i napredak u karijeri, a uspeh je izvestan u biznisu, zastupanju zakona, kao i u kreativnim oblastima u kojima možete ispoljiti svoj talenat.

Тranzit Marsa u konjukciji sa Jupiterom

Ovaj aspekt je idealan za pokretanje bilo čega što zahteva energiju, inicijativu i hrabrost. Fizička snaga je pojačana, kao i instikti i intuicija – osećaj za pravi trenutak da nešto započnete. To može biti u bilo kojoj oblasti života, od karijere do emotivnih odnosa, ali posebnu podršku imaju aspekti u kojima se fizički pokrećete i angažujete.

Potreban je oprez, da se ne biste „zaneli“ i otišli predaleko. Preterano samopouzdanje ili bujnost mogu dovesti do preteranog „provoda“, odnosno, preterivanja sa supstancama za „popravljanje raspoloženja“ kao i do rizika koji donosi promiskuitetno ponašanje.

Sreća koju donosi ovaj aspekt ide samo do određene granice, koju morate prepoznati i poštovati i znati kada treba da se povučete.

U ovom periodu moguće su nove veze, zbog dodatne harizme i povećane seksualne privlačnosti. Strastvene želje zahtevaće svoje fizičko ispunjenje. Direktnost i hrabrost mogu doneti naklonost, kako u ljubavnom životu, tako i na profesionalnom planu. Ako morate da preduzmete agresivnu akciju, ovo je pravo vreme za borbu.

Naslovna fotografija: instagram.com/emperiance

Brankica Milošević

Comments