Trendovi u bojama kose izuzetno se brzo smenjuju, a često ih diktiraju poznate ličnosti i influenseri. Ovog proleća primetili smo da su se mnoge ličnosti ponovo okrenule izuzetno svetloj, platinastoj nijansi kose kakvu je nekada popularizovala čuvena glumica Marilyn Monroe – i zato vam u nastavku otkrivamo nekoliko načina na koje možete nositi ovu boju! Verujte nam, promena u platinasto je veliki korak i iz korena će promeniti način na koji posmatrate sebe, ali ona je pravi boost samopouzdanja koji vam je potreban pred letnju sezonu.

Plava kao Gigi Hadid

Poznata manekenka Gigi Hadid po prirodi je plavuša, ali njen ton kose je daleko umireniji i topliji od platinasto plavog, koji naginje gotovo ka srebrnastom odsjaju. Ipak, Gigi je nakon nekog vremena koje je provela farbajući se u riđe odlučila da napravi drastičnu promenu – i postane platinasta plavuša. Moramo priznati da joj sjajno pristaje i da sada više ni ne možemo da je zamislimo drugačije. Gigi se drži klasične, duge i ravne kose sa razdeljkom na sredini, ali povremeno je možemo videti i sa kosom uredno i elegantno vezanom u visoki, konjski rep. Ovo je ultimativni Barbika look, koji je zapravo savršen za prilike u kojima na lak način želimo da izgledamo sređeno i ženstveno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by British GLAMOUR (@glamouruk)

Plava kao Dua Lipa

Pevačica Dua Lipa izgleda je pronašla inspiraciju u modnoj kreatorki Donatelli Versace, sa kojom je tokom poslednjih nekoliko meseci uspešno sarađivala i čije je modele nosila. Dua je svoju prepoznatljivu crnu kosu zamenila platinasto plavom (i to ne po prvi put) i time celokupno promenila svoj fizički izgled. Dua uživa u promenama na kosi, a moramo priznati da joj platinasta dobro pristaje. Ona se odlučila za urednu, dugu, ispeglanu kosu sa malim tamnim izrastkom, koji njenoj frizuri daje dodatnu dinamiku i čini je edgy i zabavnom.

Plava kao Eisa Gonzales

Latino glumica Eiza Gonzales sve nas je iznenadila svojim iznenadnim prelaskom u platinaste plavuše! Ova glumica poznata je po svojoj lepoti i smeđoj, bujnoj kosi, ali priznajemo da dobro izgleda i sa Marilyn Monroe bojom kose. Eisa se sa zalizanom platinastom kosom pojavila na premijeri svog filma “Ambulance”, a njena boja kose savršeno je upotpunila kraljevsko plavu boju haljine za koju se odlučila. Šta god da ova žena na sebi promeni, ona jednostavno zna kako da izgleda savršeno!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @eizagonzalez

Plava kao Megan Thee Stallion

Rep muzičarka Megan često menja boje svoje kose, te nas ni ne čudi što je ispratila trend Marilyn Monroe platinaste kose. Volimo da vidimo Megan u svim njenim eksperimentalnim fazama, a dopada nam se i frizura za koju se odlučila. Megan je na neki način u potpunosti iskopirala slavnu glumicu, odlučivši se ne samo za njenu boju kose, već i sam oblik frizure. Iako smo sigurni da će ona veoma brzo pronaći novu ideju o tome kako bi njena kosa mogla da izgleda, nadamo se da će se njena ljubav prema platinastoj makar malo duže zadržati, jer joj odlično pristaje!

Platinasto plava kratka kosa

Platinasto plava kosa odlično pristaje i kratkokosim devojkama, ne brinite se! Takođe, prednost kratke kose je što se sa njom daleko lakše može eksperimentisati, jer sve i da vam se neka boja ne dopadne – veoma brzo je možete promeniti. Platinasta kratka kosa je velika promena, te ako ste u potrazi za nečime što će vam u potpunosti preokrenuti život, vreme je za veliko šišanje i farbanje!

Naslovna fotografija: instagram.com/glamouruk

Jovana Pantić 

Comments