Čini nam se kao da je ceo internet stao kada je počela Jacquemus revija. Možda bi bilo bolje da kažem da je internet bio preplavljen – ali ipak je ovako dramatičnije. Nakon što je prethodnu reviju održao na Havajima, bilo je jasno da će svaka sledeća pokušati da je nadmaši. I čini se da je ova revija u tome i uspela. 

Simon Porte Jacquemus je za novu reviju izabrao slane planine u regiji Kamarž koja se nalazi na jugu Francuske. Lista gostiju je bila mnogo duža od liste pozvanih gostiju na Havajima. Na reviji su se pojavile neke od najpoznatijih svetskih zvezda, a mi smo na društvenim mrežama imali priliku da propratimo kako su se proveli.

@jacquemus« LE PAPIER »♬ son original – Jacquemus

Između planina soli, Jacquemus je isklesao pistu po kojoj su hodali modeli, koji su od vrha brda silazili ka publici. Iako je Jacquemus najviše inspirisan ljubavlju, on nastavlja da istražuje i da daje novi kontekst tome šta ljubav znači u svakoj svojoj kolekciji.

Ovoj kolekciji je, međutim, prišao nešto ozbiljnije. Nova kolekcija je inspirisana venčanjem i to u najbukvalnijem smislu. Nazvavši kolekciju Le Papier, bela je bila dominantna boja celog događaja. Društvene mreže su preuzele vođstvo nad trendovima, što je Jacquemus i iskoristio. Beli asimetrični odevni komadi inspirisani brakom biće idealni komad za venčanje svake moderne mlade.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели JACQUEMUS (@jacquemus)

Ova modna revija je jasan omaž braku i bračnoj zajednici, što nas ponovo dovodi do glavnog motiva ljubavi, jer je i Jacquemus blizu ludog kamena na koji će uskoro stati. On se za ovu kolekciju ne oslanja na trikove i smicalice kao što to čini Instagram koji mu je doneo veliku slavu.

Jacquemus je dovoljno dugo bio brend koji se povezivao sa društvenim mrežama, a uz kolekcije kao što je ova – ovaj modni brend je postao sam svoja kategorija. Dizajner je veliku pažnju posvetio kreiranju komada koji će isticati žensku figuru. Komadi poseduju neočekivane detalje, kao što su istureni konceptualizovani komadi tila i porubi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели JACQUEMUS (@jacquemus)

Kada je počeo da radi na ovoj kolekciji, Jacquemus je želeo da sve počne ispočetka, odnosno na potpuno belom papiru koji će ispunjavati svojim idejama i crtežima silueta. Prvo što je napisao je to da od svoje nove kolekcije želi komfor i couture. Njegovo predstojeće venčanje je bilo lajtmotiv čitave kolekcije, a revija je i počela uz intimni ples dve manekenke.

Naravno, kolecija je namenjena za mnogo više od venčanja. Jacquemus nastavlja da pojačava korišćenje sportskih elemenata i kreiranje sportskih komada kao što je puffer jakna. Nova kolekcija je bila puna kaputa, kargo pantalona koje Jacquemus najbolje pravi za muškarce, a dodao je i nove Humara patike – u kolaboraciji sa sportskim brendom Nike.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели JACQUEMUS (@jacquemus)

Iako je kolekcija svakako obilovala komadima tipičnim za ovog kreatora, bilo je mnogo neočekivanih slojeva, asimetričnosti, haljina na tanke bretele (koje će postati veliki hit), kao i komada za žene koji predstavjaju obilje simple mode koja će zauvek biti asocijacija na Jacquemus.

Jacquemus je poznat po tome što se u njegovim kolekcijama mogu pronaći komadi koji su inspirisani drugim umetnicima. Tako možemo da primetimo da je i u toku pripreme ove kolekcije bio inspirisan drugim poznatim brendom. Ali, to svakako ne umanjuje genijalnost njegovih kreacija.

Naslovna fotografija: instagram.com/jacquemus

Milica Antić

Comments