Poznato je da su mnoge poznate ličnosti hvaljene zbog svojih dugih i zanosnih kosa, ali je Holivud uvek voleo i ove smelije devojke koje su se odvažile, odsekle svoje kose i nosile ih kratko i buntovno. Ove kratke frizure su podizale karijere, postavljale trendove i čak definisale ere. Pogledajte ko su te ličnosti:

Mia Ferou (Mia Farrow)

Devojke koje su odsekle svoje duge uvojke odmah su izazvale pometnju, ali originalne kratke frizure odjeknule su stavom i smelošću. Ovakvu odluku donela je upravo Mia Ferou, i ovaj dramatični stil je iznenadio mnoge koji su navikli da je viđaju sa dugom i lepršavom kosom u popularnoj TV seriji “Gradić Pejton” (Peyton Place). Ova njena frizura je bila početak odluka mnogih zvezda (a i običnih devojaka) da se odluče na isti korak.

mia farrow Poznati sa kratkom kosom: Kako to oni nose?

Mia je pokrenula trend kratkih frizura

Odri Hepburn (Audrey Hepburn)

Zvezda čuvenih filmova “Doručak kod Tifanija” (Breakfast at Tiffany’s) i “Praznik u Rimu” (Roman Holiday) je ukrasila svoju sitnu figuru kratkom kosom koja je sjajno išla uz njen stas. Čak su joj i šiške do pola čela stajale sjajno. Hepburn je odisala stilom i otmenošću u svemu što je nosila, i uvek je nosila sve u elegantnom, ali jednostavnom kroju.

audrey hepburn Poznati sa kratkom kosom: Kako to oni nose?

Uvek elegantna i sa stilom

Agines Dejn (Agyness Deyn)

Godine 2007. svetu je predstavljena Dejn i njena smela frizura. Plavuša sa sjajem platine i model je virtuelni kameleon, koja je stvarala dečački šarmantni izgled zahvaljujući svojim frizurama – od uglađene do žestoke i čupave. Nije ni čudo što ju je Ana Vintur (Anna Wintour) jednom opisala kao devojku koja ne pravi kompromise.

agyness deyn Poznati sa kratkom kosom: Kako to oni nose?

Virtuelni kameleon kom je čak i Ana Vintur naklonjena

Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow)

U filmu “Vrata sudbine” (Sliding Doors) iz 1998. godine, romantična komedija koja govori o tome kako život može potpuno da se promeni u zavisnosti od toga da li uhvatite metro ili ne, Paltrou je igrala glavnu ulogu u dva paralelna života. Naravno, imala je dve frizure koje su bile odraz životnih odabira koje je napravila u svakom od života: braonkastu kosu do ramena i kraći bob koji je pokazivao njen labudovski vrat!

gwyneth paltrow Poznati sa kratkom kosom: Kako to oni nose?

Gvinet je frizurom pokazala stav

Linda Evanđelista (Linda Evangelista)

U svoje vreme, ova supermodel je furala kratku i seksi frizuru što ju je odvajalo od ostalih super modela kao što je Sindi Kroford (Cindy Crawford), koja je nosila kosu punu volumena popularnu 90-ih godina. Ali, dramatična frizura nije došla bez rizika – nakon što se ošišala na kratko 1988. godine, što nije bilo popularno u to vreme, Evanđelista je prestala da dobija tezge za modne angažmane i piste. Ali, kroz par meseci, svet mode (i žena širom sveta) je prihvatio njen novi look i ponovo su joj krenuli angažmani!

linda evangelista2 Poznati sa kratkom kosom: Kako to oni nose?

Na meti sveta mode, Evanđelista je ipak ostala u žiži javnosti


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments