Modni blogovi u Srbiji pojavili su se pre četiri godine, danas ih ima priličan broj, ono što nas zanima jeste da li pratite neki od tih blogova?

Naše blogove ne pratim… Bavim se modom i samim tim viđam stvari na samom izvoru… a muških blogova nema u tom broju da bi me privukli da ih pratim

Da li su po vašem mišljenju blogerke promenile modnu scenu u Srbiji?

Mislim da samu scenu nisu promenile, ali su doprinele možda popularizaciji domaćih dizajnera.

Po čemu su one merodavne da daju savete i preporuke?

Možda grešim, ali blog može da započne svako bez obzira na merodavnost… kasnije se izdvajaju osobe koje to rade na dobar način.

U čemu je razlika između naših i svetskih blogerki?

Razlike su velike, bojim se da mi i dalje gledamo prilično lokalno na stvari i okruženje, nedostupnost brendova, inspiracija dosta ograničava domaće blogove…

Sada ćemo se bazirati na pojedinačne autore i njihov stil.

Zorana Jovanović 

Zorana, pored Karakaš, jedina blogerka za koju sam čuo, što ostavlja utisak da ima veliki broj pratilaca. Mislim da je stilski prilično određena i da kod nje nema mnogo iznenađenja. Njen blog ne mogu da posmatram kao modni, već više kao lični, u smislu šta voli, šta ne, čime se bavi… prosto tako upoznajem Zoranu kao osobu, više nego kao fashion statement. Znam da je veoma vredna i da često posećuje modne događaje, pritom ima svoje viđenje i favorite kojima je odličan promoter. Što se tiče make-upa i frizure, uvek je spremna i ništa ne prepušta slučaju, iako je po mom mišljenju sve to stilski već ukalupljeno. Voleo bih da je vidim u nekom drugom svetlu, ali to onda ne bi bila ona, u tom slučaju bi izgubila na autentičnosti po kojoj se svakako izvdojila iz mase.

zorana jovanovic 1 Poznati šminker Marko Nikolić komentariše naše modne blogerke

Miljana Zečević

Pregledao sam nekoliko postova, čisto da uđem u priču. U svakom slučaju dosta interesantnih kombinacija brendova i netipičnih kombinovanja stvari. Možda bi bilo bolje da su joj fotografije stavljene u neki kontekst, nego što izgledaju kao lookbook. Takođe, trebalo bi malo više da se igra sa frizurom, često je samo uvijena ili ispeglana. Naočare za sunce bi trebalo da izbegava, jeste da olakšavaju posao, jer onda šminka nije toliko potrebna, ali često ima kombinacija u koje se ne uklapaju. Verujem da ima svoju publiku, jer tačno ima stil koji je viđen na ulicama grada.

mima zecevic 2 Poznati šminker Marko Nikolić komentariše naše modne blogerke

Branislava 

E ovo je nešto potpuno drugačije. Dizajn sajta je na nivou svetskog. Odlično kombinuje stvari, fotografiše tako da se vide detalji, a da opet to ima nekog smisla. Više je trendseterski, nego reciklaža postojećeg, ali dopada mi se što u svom blogu ima razne aspekte života i kulturu, muziku, beauty… Prosto, za svakog ponešto. Još nešto, jedina je crnka i to kratke kose – veoma šik!

branislava 3 Poznati šminker Marko Nikolić komentariše naše modne blogerke

Jelena 

Ovde je najveći problem dizajn bloga, kao i fotografije. Jelena se odlično trudi da stilski varira i menja se iz posta u post, kombinuje na različite načine. Jednostavna je i konkretna u komunikaciji šta ima i gde je koju garderobu nabavila, ali mislim da bi boljom prezentacijom u smislu dizajna postigla mnogo veći efekat i dala celom svom trudu u stvari pravi efekat koji on zaslužuje.

jelena 3 Poznati šminker Marko Nikolić komentariše naše modne blogerke

Vanja 

Nesporan je uticaj duha Pariza. Veoma lepo kombinuje stvari, odlično za svaki dan kada treba da imate dozu neobaveznog šika. Najmanje se igra sa frizurom i make-upom, a to jednako može biti dobar statement. Francuskinje su, inače, takve, ležerne i nepretenciozne, pa s obzirom na njen stil to ni ne smeta mnogo. Ne pokušava da od sebe napravi neku drugu osobu, pa je ceo blog vrlo intiman, čak i samo kroz fotografije, kada ne bi bilo teksta.

vanja 3 Poznati šminker Marko Nikolić komentariše naše modne blogerke

Šta je ono što biste prvo pitali svaku od njih?

Pitanje za svaku od njih – ukoliko bi trebalo da izdvojite jedan predmet ili komad garderobe, bilo šta što bi bilo suština vas kao blogerki, šta je to i da li bi vas vaši pratioci po tome prepoznali ili je to nešto intimno što do sada niste prikazali?

Comments