logo pozorishnog vremeplova Pozorišni vremeplov

Dvodnevni događaj Pozorišni vremeplov, održaće se 11. i 12. juna na platou TC “Ušće” u periodu od 14 do 18h. Ovaj događaj namenjen je deci uzrasta od pet do dvanaest godina, pokrenut je inicijativom studenata prve godine Fakulteta dramskih umetnosti i za cilj ima da pozorište “iznese na ulicu”, približi ga deci i da na zabavan i edukativan način upozna decu sa značajnim periodima u istoriji svetskog pozorišta.

U okviru glavnog programa, na šest scena koje će se nalaziti na platou ispred TC “Ušće”, posetioci će imati prilike da vide skečeve u trajanju od petnaest minuta koji će predstaviti istoriju pozorišne umetnosti. Šarenom scenografijom, adekvatnim kostimima i tekstom koji će biti adaptiran za decu svaki od skečeva oslikavaće neku od epoha.

Pored glavnog, posetioce očekuje i veoma zanimljiv prateći program koji će biti sačinjen od niza interaktivnih aktivnosti koje uključuju kvizove i razna takmičenja namenjena deci.

Kroz ovaj događaj  tim Pozorišnog vremeplova želi da na zabavan i edukativan način deci ponudi kvalitetan sadržaj i doprinese stvaranju i razvijanju kulturnih navika od malih nogu.

Comments