Sportski gigant adidas i jedna od najvećih italijanskih modnih kuća, Prada, još prošle godine su udružili snage i lansirali svoje prve komade obuće, a ove jeseni odlučili su da svoje obožavatelje obraduju još jednom novom, autentičnom kolekcijom koja sjedinjuje duh oba brenda. Ovog decembra predstavljaju nam novi model patika pod imenom A+P LUNA ROSSA 21 koji je rasprodat čak i pre nego što je pušten u prodaju.

Od početka saradnje ova dva brenda, njihov cilj je bio sjedinjavanje vizija, tehnologija i istorijskog nasleđa dva naizgled potpuno različita brenda, čiji su kreativni procesi ipak izuzetno komplikovani, a proizvodi i kolekcije uvek revolucionarni. Nic Galways, direktor dizajnerskog odeljenja u kompaniji adidas saopštio je da je proces stvaranja novog modela patika trajao gotovo godinu dana, te da su one produkt dubokog istraživanja arhivskih primeraka oba brenda i vraćanja u život modela i boja koji su već neko vreme zaboravljeni. Iako je adidas poznat po svojoj višedecenijskoj saradnji sa nizom različitih sportista, ni Prada ne zaostaje po svojoj sportskoj istoriji. Prada ima svoj tim za jedrenje još od 1997. godine koji se svake godine takmiči na jednom od najprestižnijih kupova u jedrenju, America’s Cup. Njihov tim i brodovi nose ime LUNA ROSSA, te su baš oni bili inspiracija za naziv novog modela patika.

Prilikom kreiranja novog modela dizajneri su razmišljali šta je to što jedan model učini dovoljno komfornim da pomislimo da bismo u njemu čak i trenirali ili se takmičili. U procesu stvaranja učestvovali su i članovi tima za jedrenje koji su nove modele patika isprobali tokom više faza kako bi izabrali najudobniji dizajn. Iz Prade tvrde da su oduvek radili na kreiranju modela koji će omogućiti njihovom timu za jedrenje najbolji performans i maksimalno olakšati bavljenje ovim sportom, a nakon što su udružili snage sa Adidasom, shvatili su da mogu napraviti par patika koji će pogodovati različitim sportovima.

Comments