Prada Luna Rossa Ocean je novi miris čiju kampanju predvodi glumac Jake Gyllenhaal. Ovaj američki glumac utelovljuje modernu pustolovinu, spaja fizičku i intelektualnu snagu sa razumevanjem tehnologije i inovacija, i njima ovladava u svrhu poboljšanja svojih veština, ali i samoga sebe. On je u potpunosti svestan svojih granica, ali se trudi i da ih pomeri. Zahvaljujući hrabrim odabirima i nagrađivanom radu i u glumačkoj i u producentskoj profesiji, Gyllenhaalova moć počiva na uravnoteženoj, umerenoj muževnosti, tihom intenzitetu koji se sviđa publici – nezavisno od dobi i pola – i utelovljenje je novog mirisa za muškarce brenda Prada.

Miris Prada Luna Rossa nastao je saradnjom dva majstora kreatora parfema IFF-a, Anne Flipo i Carlosa Benaima, koji su ga osmislili uz pomoć tehnologije. Stvoren zahvaljujući neprekinutom i ažurnom prekookeanskom dijalogu koji je savladao sve vremenske prepreke da bi se sastavilo ono najbolje od prirode i tehnologije, Prada Luna Rossa se odlikuje jedinstvenim mirisnim potpisom.

prada luna rossa ocean spoke sp scaled e1636986703886 Prada Luna Rossa Ocean je novi zavodljivi miris, a evo šta smo ekskluzivno saznali od njegovih autora

 

Nalazeći se na suprotnim stranama Atlantskog okeana, udaljeni 6.000 kilometara, Flipo iz Pariza i Benaim iz Njujorka upotrebljavali su tehnologiju da bi otvorili nove vidike u industriji izrade mirisa.

Tehnološki razvoj pokazao je da najfiniji deo prirodnih sastojaka, nakon metoda tradicionalne destilacije, prolazi kroz molekularnu destilaciju. Sastojci su se zatim ponovo pojedinačno slagali i prečišćavali za mirisni profil koji je 100% izrađen po meri. Ovaj postupak omogućuje čist, drvenast vetiver miris bez zemljanih tonova koji su ponekad prevladavali.

Miris sadrži živopisan koktel pun citrusa spojen sa živahnim duetom lavande i žalfije za čistu i svežu aureolu. Jedinstveno kožno srce stvara efekat druge kože istražujući senzualnu notu baršuna i šafrana i elegantnu kremastost tonova korena irisa. Obavijen majstorski osmišljenim spojem pačulija, vetivera (iz održivih izvora sa Haitija) i mošusa, ovaj miris odlikuje se neodoljivim i muževnim tonom. Ovim povodom, autori Anne Flipo i Carlos Benaim odgovorili su na nekoliko pitanja povodom njihovog jedinstvenog mirisa…

prada luna rossa ocean still life bottle 13 1 1 e1636986722187 Prada Luna Rossa Ocean je novi zavodljivi miris, a evo šta smo ekskluzivno saznali od njegovih autora

Kako biste opisali Prada Luna Rossa Ocean?

Prada Luna Rossa je najsavremeniji miris zasnovan na prepoznatljivoj fougere strukturi. Ta struktura je ovde modernizovana pomoću prefinjene kreme od irisa, obavijenom ekscentričnim plavim vibracijama jedne aromatične mešavine.

Koji su glavni akordi ovog mirisa?

Kako bismo ga što više istakli, sastavljen je od uglađenog i baršunastog akorda iris/šafran, koji budi osećaj meke topline kože. Tome je pridodat drvenasti, zadimljeni akord vetivera, koji potkrepljuje savremeni karakter traga mirisa i muškosti koja iz njega zrači.

Zamolili bismo vas da objasnite molekularnu tehnologiju pomoću koje je stvoren Luna Rossa Ocean. Zašto ste za ovaj miris koristili baš tu tehnologiju?

Da bismo stvorili Prada Luna Rossa Ocean, koristili smo molekularnu destilaciju. Ta inovativna tehnologija nam je omogućila da dođemo do posebno osmišljenog prirodnog sastojka, na primer, iz vetivera.

Posle tradicionalne ekstrakcije sirovog materijala, proizvod koji je na taj način dobijen se dalje razlaže molekularnom destilacijom. Tada možemo da identifikujemo aspekte sastojka koji su idealni za naš miris. Sastojak se zatim ponovo sklapa, prečišćen od svih neželjenih primesa.

prada luna rossa ocean still life bottle 01 1 1 72dpi e1636986763201 Prada Luna Rossa Ocean je novi zavodljivi miris, a evo šta smo ekskluzivno saznali od njegovih autora

Pročišćavanjem sastojaka dobijamo mogućnost da proširimo našu paletu, kao i sposobnost da sami “isklešemo” sastojak na najprecizniji mogući način. Igramo se sa kursorima njegovih performansi i mirisnog profila da bismo u njega uneli smele i inovativne aspekte.

Kao rezultat ovog procesa, dobija se sastojak koji predstavlja “srce” mirisa i daje mu jedinstveni profil. Taj profil je prerađen procesom molekularne destilacije, koja omogućava drugačije viđenje prirodnog sastojka. Koristili smo tu tehnologiju za Pradu jer smo pomislili da bi ona savršeno odgovarala ovom brendu, budući da su zanatsko umeće i izvrsnost među njegovim osnovnim vrednostima.

Šta je to što ovaj miris čini Pradom?

Baš kao za Luna Rossa Man i Prada, postavili smo prefinjenost, inovacije i prirodu u centar naše kreacije. Ti elementi dopunjuju jedni druge i tako otkrivaju neočekivanu snagu.

Comments