Kada bi me pitala koje mi je omiljeno godišnje doba, ako me to pitaš zimi, kao iz topa bih odgovorila: leto, no, ako bi me to isto pitala leti, onda bi odgovor bio drugačiji: zima. Sada, kada sam negde između ova dva (dosadna kiša i sivi oblaci mi ne daju da pojmim da je proleće uveliko u toku) zaključujem da leto ipak više volim. Ako ništa drugo, sunčano je = srećna sam i raspoložena, sve je zeleno i procvetalo = srećna sam i raspoložena, mogu kad god da jedem sladoled i idem na bazen/more = srećna sam i raspoložena. U prevodu, kada je leto, ja sam srećna. Tačka.

Ipak, koliko god volela ovo vrelo godišnje doba, ne mogu da poreknem da me istovremeno jako nervira to što je pakleno toplo, lepljivo i neprijatno za život. Mislim, osećam da se topim, non-stop! Ipak, šta je tu je, zbog ljubavi prema letu ćutim i trpim, a primenjujem i ovih nekoliko trikova koji mi koliko-toliko pomažu da “preživim”!

Voda je sve!

Da se razumemo, voda bi trebalo da se pije svakog dana u dovoljnim količinama, ali činjenica jeste da zimi nekako nemamo potrebu za njom koliko leti. Leti ne možemo da zamislimo život bez ledeno hladne vode koja tako osvežava kada “upekne” sunce! Zato, sa sobom uvek imaj flašicu sa vodom ili se makar potrudi da redovno kupuješ ohlađenu vodu koju u krajnjim slučajevima možeš da koristiš i da opereš ruke ili se umiješ. Osim toga, hladnu flašicu sa vodom možeš i da prisloniš na sebe da se na trenutak osetiš kao u frižideru. Mmm, prijatno…

leto Kako da preživiš vrelo leto i uživaš u njemu punim plućima

Lepeza se mora naći u tvojoj tašni!

Leti ti je lako kada možeš da sediš u klimatizovanoj prostoriji tokom celog dana i da te baš boli uvo. Ali, šta kada treba da izađeš na vreli asfalt i suočiš se sa stvarnim životom na hiljadu stepeni? Pa, očigledno je da klimu ili ventilator ne možeš da nosiš sa sobom, ali možeš da poneseš ručni ventilator ili, ako ti je to previše blamantno, lepezu. Lepeza te možda neće ohladiti kao klima, ali bolje išta nego ništa, zar ne? Samo znaj da treba da imaš prilično dobru kondiciju jer kada jednom počneš da mlatiš lepezom, ne smeš da staješ!

Comments