Koliko si puta do sada čula da neko ima “signature style”? Ako imaš svoje omiljene blogerke i influenserke, ili ako si pak jedna od njih, onda sigurno znaš o čemu govorimo. Potpis je realno kao otisak prsta, kao matični broj, jedinstvena, sasvim autentična stvar koja nas odvaja od drugih. I da, dok se otisak i broj ne daju duplirati, potpis možemo da se prekopira, ali je činjenica i da dok se to radi veoma je jasno ko je to jest šta falsifikat. Ista stvar je i kada je odevanje u pitanju. “Signature style” je modni žargon koji u najširem mogućem smislu znači negovanje, gajenje i kultivisanje prepoznatljivog looka koji je samo naš. Umesto da se oblačimo kao neko drugi, mala lična misija svakog od nas je da pronađe svoju lozinku, tajni kod outfita koji je samo njegov, bilo da je to celokupan vajb gotovo svakog outfita, ili jedan autentičan komad (recimo crne pantalone) koje nosiš dan noć ili pak nešto sasvim sitno kao recimo narandžasti karmin. Gledajući Oliviu Palermo, Olsen bliznakinje ili Alexu Chung vrlo je jasno šta je to “ono nešto” što izdvaja svaku od njih i zapravo deluje sasvim lako, međutim, u praksi je to malo teže. Pogotovo ako nemaš garderober tih razmera kao svaka od njih.

Ipak, postoje osnovni postulati i koraci koji mogu da te dovedu do stilskog pronalaženja sebe. Bilo da tražiš totalni stilski make over ili nešto sitno, drugačije novo što će te izdvojiti, ovo su osnovni koraci koji vode do ličnog stila i ono su što treba da imamo na umu pri svakoj kupovini.

View this post on Instagram

🏁🏁🏁

A post shared by Olivia Palermo (@oliviapalermo) on

Oblik tela – shvati ga, prati i poštuj

Odmah da priznam, ovo je bila jedna od najtežih lekcija koje sam lično morala da savladam a iskreno još uvek pokušavam da nadmudrim sopstveno telo s vremena na vreme i uvalim mu nešto što mu nikako ne stoji. Uporni smo i ja da probam i ono da odbija. Da, svaki, ali zaista svaki put kada odem u shopping probam barem jedan kombinezon i zamišljam da će mi opušteno padati i landarati kako to casual nose devojke na pistama. Ne treba da vam govorim da nikada ne izgleda ni približno tome. I tako, iz godine u godinu počinjem da se mirim sa činjenicom da moja građa ne dozvoljava kombinezone ali je zato kao stvorena za duboke farmerke. You win you lose. Tako to ide. Najvažnija stvar u oblačanjeu i jeste upravo da otkriješ, razumeš i na kraju prihvatiš svoj oblik tela i znaš koji kroj ga najbolje ističe. Tako malo pomalo i formiraš samo tvoju kolekciju komada koju niko ne može da iznese bolje od tebe.

P.S. dobar trik je i to da kada otkriješ koji je tvoj oblik tela počneš da pratiš šta nose poznate ličnosti koje dele tvoju građu. Ako nisi dovoljno sigurna u svoje izbore, budi u njihove stiliste.

Comments