Cipelice Christian Louboutin su skoro pa savršene. Ne smeta ni to što zbog vrtoglavo visokih potpetica predstavljaju modernu spravu za mučenje. Pa, kad već tako lepo izdužuju nogu – za mučenje se dobrovoljno prijavljujemo! Ni visoka cena nije neki veliki nedostatak. Štaviše, srećnicama koje nose cipele Louboutin cena je samo dodatni plus (jer ne može svako da šeta i preko hiljadu dolara na svojim stopalima). Ipak, odaću vam malu tajnu… Za mnoge koje imaju bar jedan par (i za mnoge koje se prave da ih imaju) cipelice Christian Louboutin imaju veeeliku manu. Ma, ogromnu! Ime ljupkog dizajnera koji je tvorac ovih lepotica jako se teško izgovara. A kako da se k’o čovek (žena) pohvalite da nosite Christian Louboutin kad ne znate Christian Louboutin ni da izgovorite?! Problem…

slika 127 Pravilno izgovaranje imena modnih brendova

Devojke od stila znaju da su cipele Christian Louboutin savršene, ali znaju i kako se ime njihovog dizajnera pravilno izgovara

Nije gos’n Kristijan (Christian Louboutin) usamljeni primer. Kod nas se ime renomirane francuske modne kuće Hermès često izgovara kao “Hermes”, a ime najprodavanijeg modnog časopisa na svetu “Elle” izgovara kao “Ele”. Znam, znam – da se naježiš… Na engleskom govornom području pak najčešće se skrnave imena modnih brendova Versace (koji je nekako postao “Versejs”) i Chanel (preimenovan u “Čenel”).

Činjenica je da ne možemo znati i engleski i italijanski i francuski i mnoge druge jezike (nekako najviše problema nam zadaje ovaj francuski). Ipak, možemo da se, hvala internetu, informišemo! Fashion Designer Name Pronunciation lista na Youtube kanalu sisu publications sadrži preko četrdeset klipova iz kojih možete saznati kako se imena pojedinih luksuznih modnih brendova i dizajnera pravilno izgovaraju. Problem rešen! Klik – Thierry Mugler, klik – Hervé Léger, klik – Christian Louboutin, klik za podizanje nivoa opšte informisanosti.


Milica Rančić je večito neinspirisana kad dođe do onog “reč, dve o sebi”. Kad baš mora, sebe opisuje sa: “Ljubav”, “Osmeh”, “Šiz”. Nije stručnjak po pitanju mode. Ali je pasionirani zaljubljenik u istu! Pa, iako je u realnom životu inženjer, ona sanja o big deal poslu u modnoj industriji u… Njujorku, Parizu, Londonu, Milanu? Svejedno! Eto, nije mnogo ni probirljiva. Sklona je neosnovanom optimizmu (ko bi rekao?). Kreativac, emotivac. U slobodno vreme ima punu tastaturu posla i glavu ideja, te ponešto žvrljne o cipelama, modnim časopisima, putovanjima i drugim lifestyle poslasticama na svom blogu Tulips and Lipsticks.

Comments