Nova godina stiže za manje od nedelju dana, garderoba za specijalnu priliku je kupljena, još samo da osmislite ceo stajling do kraja i spremni ste! Pre nego što to učinite, obavezno pročitajte ovaj tekst, ne bi li vas novogodišnja euforija navela da se zanesete u sređivanju, zaboravljajući pravilo da je manje, ustvari, više. Ovo su pet stvari na koje treba da obratite pažnju:

Riskantan nakit i elegantna odeća

Ako niste sigurni da se nakit koji imate odlično slaže uz Vašu elegantnu novogodišnju kombinaciju, pitajte nekog od prijateljica za savet. Vrlo često loše odabran nakit uništi dobar utisak haljine ili svečanog odela. Ne birajte preglomazan i preurban nakit uz svedene kombinacije, pazite na boje, i gledajte da aksesoari budu uklopljeni u stil odevne kombinacije.

Pink Wedding Inspiration 6 Praznična moda: Pet grešaka koje ne smete napraviti

Garderoba prilagođena vremenu

Ovo je najčešća greška koji ćete videti u diskotekama i na splavovima – devojke u sred decembra obučene u najkraće moguće suknje i top haljine, koje inače nose i leti. Ne, ne i ne. Naročito, ne dozvolite to sebi za specijalnu priliku kao što je Nova godina. Obucite se onako kako priliči zimskom vremenu. Odaberi haljinu sa rukavima, ili ukoliko nema rukave neka donji deo bude duži. Ovo definitivno nije doba godine kada se treba previše otkriti, ne samo zbog mode, već i zbog vašeg zdravlja. Možete biti i te kako moderni i divni, čak iako obučete nešto što više priliči zimskom vremenu.

78917432 paris Praznična moda: Pet grešaka koje ne smete napraviti

Vintidž stvari u kombinaciji sa modernim komadima

Vrlo često spajanjem nespojivog dobijamo odlične modne rezultate. Međutim, ukoliko niste najveštija osoba u sklapanju idealnih modnih kombinacija, Nova godina nije noć kada treba da eksperimentišete. Ukoliko ste se već odlučili za vintidž komad, te ne odustajete od toga, obratite pažnju da to nije pretopao džemper u kom se nećete osećati ugodno, a zatim proverite i kvalitet.

Svečana haljina

Svečana haljina je nepogrešivi izbor ako ćete Novu godinu provesti u noćnom izlasku ili u nekom restoranu. Međutim, ako idete na privatnu žurku, raspitajte se kako će biti odevene ostale zvanice. Na opuštenim žurkama obično se ne mari mnogo za izgled, već za udobnost i dobru zabavu, pa ljudi često oblače neformalnu garderobu. Ne želite da se na takvoj žurci pojavite u glamuroznoj, crvenoj haljini, sa srebrnim minđušama i na visokim potpeticama.

fa3c6e1abaf74ec1b71fe75f2ca9899f Praznična moda: Pet grešaka koje ne smete napraviti

Preopuštena odeća

Ovaj slučaj je suprotnost prethodnom. Dakle, ukoliko znate da idete na svečanu proslavu Nove godine, zaboravite na farmerke, džempere i sl. Odaberite nešto izazovno i odmereno za ovakvu priliku, i uživajte u Novoj godini!

Tara Đukić

Comments