Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Suva i hladna zima može da bude veoma štetna za kosu. Ona lako postaje suva tokom hladnog godišnjeg doba, od suvog unutrašnjeg grejanja i hladnog vazduha napolju. Preduzmite preventivne mere kako vaša kosa ne bi bila oštećena od hladne zime.

Nosite šal ili kapu kako biste zaštitili kosu od hladnoće i vetra. Vodite računa i o tome da vas kapa ne steže previše, jer na taj način štetite kosi i kidate dlaku. Takođe, preuska kapa ograničava cirkulaciju glave.

Svakodnevno koristite balzam za kosu. On će je zaštititi od štetnih spoljašnjih uticaja i, zajedno sa nešto hladnijom vodom, pružiće joj dodatni sjaj. Ako već morate da koristite toplu vodu, učinite to pre nanošenja balzama. Bilo bi poželjno i kada biste manje koristili preparate koji zagrevaju dlaku, kao što su fen za kosu ili pegla.

Slika 279 Predivna kosa i tokom hladnih dana

Uživajte u čarima zime sa zdravom i jakom kosom

Nemojte izlaziti iz kuće sa mokrom kosom. Time rizikujete lom dlake. Ukoliko je mokra, može se dogoditi da se zamrzne i prelomi. Zaista će se isplatiti da ustanete pola sata ranije i osigurate da vam kosa bude suva. Ukoliko već morate da koristite fen za sušenje, uključite opciju da vazduh bude hladan, “cold”. Tako će vam možda trebati više vremena da osušite, ali nećete oštetiti kosu.

Nemojte prečesto koristiti šampon. Jedna od najčešćih grešaka je često pranje kose. Ako je vašoj kosi potreban češći tretman šamponom, pokušajte sa baby puderom. On će produžiti period između pranja, a kosa će vam izgledati sveže.

Koristite preparate koji odgovaraju vašem tipu kose. Za savete pitajte vašeg frizera. Pravi proizvodi će napraviti veliku razliku u ukupnom zdravlju kose. Dodajte nekoliko uljanih preparata svakodnevnoj nezi. Ostavite ih na kosi 15-20 minuta, a zatim isperite. Učiniće vašu kosu sjajnom i dodatno će je zaštititi. Proizvodi koji na sebi imaju oznaku “Replenish” će takođe pomoći.

Isprobajte nove frizure. Pokušajte sa stilovima kojima ne treba mnogo vremena za održavanje. Možda ćete biti u iskušenju da provlačite prste kroz kosu ili da je često češljate tokom dana. Ne radite to!

334 Predivna kosa i tokom hladnih dana

Volite svoju kosu i brinite o njoj!

Izvori fotografija: bangstyle.com, koraorganics.com, salonrouge.ca


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Editors choice