Dosadilo vam je da letujete na istim destinacijama, napamet znate sva okolna letovališta i ne postoji plaža u okolini gde se niste osunčali? Od putovanja želite više? Žudite za avanturom kakva se ne nudi u standardnim turističkim ponudama, sanjate o neosvojenim prostranstvima i dalekim kontinentima? Rado biste iz hladne u sumorne zime migrirali u tople krajeve? Ako ste na bar jedno pitanje odgovorili potvrdno, pravo je vreme da posetite Halu 2A na Beogradskom sajmu gde se održava 40. Međunarodni sajma turizma gde će se ove godine po prvi put predstaviti Južnoafrička pokrajna North West.

Čak i ako ova destinacija do sada nije bila obeležena na vašoj mapi putovanja, pravi je trenutak da je osvojite, jer su u Južnoj Africi, zbog njenog položaja na južnoj hemisferi, godišnja doba obrnuta u odnosu na Evropu. Zamislite da od hladne zime pobegnete u južnoafričko leto! Ono što bi vas tamo dočekalo teško je dočarati rečima – eksplozija boja, mirisa, ukusa i jedinstvenih, neponovljivih trenutaka koja ćete pamtiti do kraja života. Iako udaljena skoro osam hiljada kilometara od Srbije, Južnoafrička Republika se nalazi u istoj vremenskoj zoni, pa vam ni jet lag ne bi predstavljao problem. Viza vam je potrebna ali ne brinite, procedura je vrlo jednostavna, u Beogradu postoji agencija koja godinama pruža ovu vrstu usluge.

Pilansberg Predlog za putovanje – čari južnoafričkog leta usred evropske zime

Ova zemlja bogate arheološke istorije, mineralnih bogatstava i neopisivih prirodnih lepota svetski je lider u proizvodnji platine, mangana, hroma i dijamanata, dok gotovo polovina zlata u svetu potiče odavde. Iz North West oblasti su najpoznatiji proizvođači tekstila, nakita, dijamanta i keramike tako da ćete ovde lako pronaći originalne poklone.

Ako se odlučite za ovu destinaciju, čekaće vas Pilanesberg, četvrti po veličini divlji park Južne Afrike, u nekadašnjem vulkanskom krateru gde ćete se upoznati sa takozvanom velikom petoricom: slon, bizon, leopard, lav i nosorog. Tu je i Sun City, južnoafrički Las Vegas, koji u sebi objedinjuje sijaset kazina, vodeni park, 25 hektara džungle, 2 golf terena, pozorišta, restorane, prodavnice nakita. Ovo su samo neki od razloga zašto bi svako od nas trebalo na listu “must see” da doda i Južnu Afriku i oblast North West.

palace of the lost city aerial view 590x390 Predlog za putovanje – čari južnoafričkog leta usred evropske zime

Jedno je sigurno – ako se odlučite za posetu Južnoj Africi, kući ćete poneti nezaboravna iskustva i najlepša sećanja kao suvenire sa puta. Za početak je dovoljno da prošetate do Beogradskog sajma gde se od 22. do 25. februara održava 40. Međunarodni sajam turizma i dobijete u Hali 2a informacije iz prve ruke o svim čarima ove egzotične destinacije.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Comments