Četke su sve više zastupljene kao jedan od važnih elemenata prilikom šminkanja, još se dodaju razni uslovi koje ona mora zadovoljiti da bi učinak bio maksimalan. Te treba da bude gusta, a dlaka tanka, treba da bude pljosnatija, a ona tanja je za nanošenje pudera i tako dalje.

160 Prednosti i mane: Četke za šminkanje

Da li ste slušajući ove ili slične rečenice ikada razmišljale o prednostima i manama ovih četki?

Mislim, one ne koštaju baš džab-džaba (misli se na one kvalitetnije), a u najvećem broju slučajeva kupimo onu koja je oku lepa i ne razmišljajući o njenoj funkcionalnosti.

Koliko god da volite ovaj alat za šminkanje, morate biti svesne da se on ne kupuje estetike radi, već zbog namene koja treba da pokaže maksimalne rezultate i to na vašem licu.

Imajte na umu da se ne treba igrati sa ovakvim stvarima, jer mogu da izazovu razne iritacije na licu ukoliko se koristi prljava četka.

244 Prednosti i mane: Četke za šminkanje

Ne koristite četku za šminkanje zato što je:

– potrebno više vremena nego kada biste puder nanosile puferom, a rumenilo sunđerom. Četka zahteva i znanje nanošenja šminke, tako da možete lako pogrešiti ako ne nanesete pravilno rumenilo. Kada šetate gradom sa obrazima previše ofarbanim u braon ili roze, krivite isključivo četku.

– najčešći problem čišćenje četke. Devojke zaboravljaju da je operu, pa se pretvori lako u izvor bakterija, koje se lako mogu preseliti na kožu lica.

– glavni nedostatak cena četke koja je veoma visoka. Morate platiti dobro da bi četka bila kvalitetna!

– koristite proizvode u većim količinama. Ukoliko ste štedljivi i želite da sačuvate kozmetiku da vam duže traje, izbacite četku kao opciju.

340 Prednosti i mane: Četke za šminkanje

Koristite četku za šminkanje jer:

– vidi se kako i koliko ste stavili rumenila ili pudera i lako možete razmazati kružnim pokretima četke.

– šminka neće biti neujednačena. To je povoljnost više, jer će četka pomoći da se šminka pravilno nanese na sve delove lica. Čak će i početnici lako postići besprekoran izgled.

– lako može napraviti pokrivenost. Možete uraditi više nego prstima ili sunđerom.

– pruža veću preciznost.

– šminka se topi na prstima, posebno ako su velike vrućine, a kada je aplicirate na četku izbeći ćete ovaj problem.

– ako imate akne, četka je najbolje rešenje, jer nećete dodirivati lice rukama i moći ćete lakše da nanesete podlogu.

525 Prednosti i mane: Četke za šminkanje

Violeta Stojanović

Comments