Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Predstava “Čekajući Godoa” otvara FIST 07

Predstava “Čekajući Godoa” otvara FIST 07

Posle mnogo godina, ekipa Festivala internacionalnog studentskog teatra FIST 07 usudila se da učini ono na šta je malo ko spreman. U okviru FIST produkcije biće postavljen komad “Čekajući Godoa”, koji će nesumnjivo izazvati reakciju kako kulturne javnosti tako i publike. Komad će u skladu sa ovogodišnjim konceptom Aktuelizacije klasike biti postavljen tako da izazove savremenog gledaoca, pokrećući pitanja koja su i danas aktuelna, čak više nego što to mislimo.

BiH Itaka 1 Predstava Čekajući Godoa otvara FIST 07

Itaka

Tri perspektivna mlada pozorišna reditelja: Marija Lipkovski, Ana Popović i Aleksandar Švabić postaviće ovaj komad Semjuela Beketa na sceni Mata Milošević na Fakultetu dramskih umetnosti. Dramaturg je Nikola Skočajić, scenografi su Nevena Prodanović i Tamara Joksimović, dok će za kostimografiju biti zadužene Nevenka Smitran i Milica Pozar. Uloge: Ivan Mihailović, Uroš Jakovljević, Dejan Dedić i Vladimir Tešović.

Producent predstave Una Stevanović najvljuje da će novo čitanje Beketovog “Čekajući Godoa” pokazati publici koliko je ovaj komad aktuelan i danas i da govori po malo o svima nama.

Hamlet 03 Predstava Čekajući Godoa otvara FIST 07

Hamlet

Reč reditelja:

“Kada je Beket sredinom prošlog pisao “Čekajući Godoa” svet je bio uzdrman naglim istorijskim, političkim i društvenim promenama koje su zatečenog pojedinca stavljale pred neizvesnost sutrašnjice, koja nije pružala nadu ni sigurnost. Gogo i Didi bili su usamljenici jer su izopšteni iz društva. Danas, na početku novog veka, Gogo i Didi ostaju usamljenici iako duboko ukorenjeni u društvo i preplavljeni svim njegovim manifestacijama. Oni više nisu ljudi čije je najbolje vreme prošlo, već oni čije vreme tek dolazi, ali koje je suštinski apokaliptično i neumoljivo. Estragon i Vladimir su suočeni sa problemima sa kojima se danas mi, takozvani mladi, suočavamo; problemi koji parališu i onesposobljavaju i teraju u mrtvi ćošak eskapizma u kome ništa drugo ne preostaje nego da čekamo čudo da se desi, zvali ga mi Godo, ili već kako god ko želi.”

Predstava “Čekajući Godoa” otvoriće FIST 07 na sceni Mata Milošević, 10. novembra u 20h.

Editors choice